Straight Unicorn op Wantijpop

Stevige rocksongs zijn leuk, maar niet bijzonder

Tekst: Lijndert Kooiman, foto's: Megin Zondervan ,

Straight Unicorn speelt lekker strak, ruige gitaren en rauwe zang. Toch leek de band niet helemaal goed op elkaar ingespeeld.

Stevige rocksongs zijn leuk, maar niet bijzonder

Wie Wat Waar?
Straight Unicorn op het Regiopodium op Wantijpop.

Muziek:
Scheurende gitaren geven een mix van Rock ’n Roll met het hardere werk. Het heeft ergens ook wel iets weg van punk, en soms zelfs iets van folk. Geen geschreeuw, dat dan weer niet.

Goed:
Straight Unicorn speelt lekker strak, ruige gitaren en rauwe zang. Ze weten hoe ze op een podium moeten staan, en ze weten hoe je een stevige sound moet produceren.

Minder:
Het leek alsof de band niet zo goed op elkaar ingespeeld was of dat de zanger niet wist welk stuk aan de beurt was in welk nummer. Niet in tekstueel perspectief hoor, dat zat allemaal prima. Maar als zanger probeer je toch je publiek mee te krijgen en wanneer door je knieën zakt en met je handen een soort opbouw maakt naar een muzikale uitbarsting en die muzikale uitbarsting blijft uit of komt pas veel later, dan is het toch moeilijker meegaan als publiek. Kortom, de timing kon hier en daar wel wat beter.

Conclusie:
De muziek zit er lekker in, maar hier en daar zitten er nog wel wat foutjes in de act en dat maakt het toch al gauw minder interessant om naar te kijken.

Cijfer:
6,5