Roufaida & Pluck op Wantijpop

Daar kun je uren naar luisteren

Tekst: Marin van Campen, Foto's: Marcel van Leeuwen/Megin Zondervan ,

Met een biertje in de zon genieten van live muziek. Wat wil je nog meer op een festival? Wegdromen misschien? De liedjes van Roufaida & Pluck helpen daarbij. En dan worden het nog vrolijke dromen ook!

Daar kun je uren naar luisteren

Wie/wat/waar:

Roufaida & Pluck op het regiopodium op Wantijpop.

 

Muziek:

Jong, Rotterdams duo met vrolijke, akoestische liedjes.

 

Goed:

De akoestische liedjes van Roufaida & Pluck gaan er op een festival met een zonnetje in als een biertje onder dezelfde omstandigheden. Opener Dead Eyes is aanstekelijk en ook de bewerking van het gedicht dat de meiden schreven voor High School Music Competition (welke zij wonnen) wordt vertolkt. Roufaida & Pluck durven het zelfs aan om een nummer dat zij de dag ervoor geschreven hebben te spelen. Bij dit nummer, genaamd Trumpets, wordt ook direct een nieuw instrument geïntroduceert: het sok-ei. Pluck speelt tijdens dit liedje namelijk op de blokfluit (geen trompet, die ontbreekt nog) en dan is het lastig om dan ook nog een shaker te hanteren. Vindingrijk als het duo is, is het ei in een sok gestopt, zodat deze met de voet gespeeld kan worden.

 

Minder:

Het stemmen van Roufaida’s gitaar gaat niet altijd even soepel en dat zorgt voor wat oponthoud.

 

Conclusie:

Twee vrolijke, jonge meiden voorzien de zonnige festivalweide van akoestische luisterliedjes waar eenieder onbezorgd naar kan luisteren.

 

Cijfer:

8