Peter Pan Speedrock op Wantijpop

Zweet, bier, een pit, een circlepit en een tevreden publiek.

Tekst: Leen Steen, foto's: Marcel van Leeuwen & Megin Zondervan ,

Met Peter Pan Speedrock in de line-up kan je als festival programmeur absoluut niet op je bek gaan.

Zweet, bier, een pit, een circlepit en een tevreden publiek.

Wie/wat/waar: 
Peter Pan Speedrock op het hoofdpodium van Wantijpop 

Muziek: 
Steroïdenrock 

Goed: 
Met Peter Pan Speedrock in de line-up kan je als festival programmeur absoluut niet op je bek gaan. Je weet 100% zeker wat je krijgt; van dik hout zaagt men planken spierballenrock in de beste traditie. Zweet, bier, een pit, een circlepit en een tevreden publiek. 
De band trekt op volle snelheid van leer en gooit de een na de andere dikke riff over het publiek. Het duurt dan ook niet lang voordat de eerste pit van de dag een feit is. De band moet wel zijn best blijven doen om het publiek in beweging te houden, maar dat is wel aan deze Brabantse Rockers besteed. Mij deden ze persoonlijk veel plezier met zowaar een cover van de Rotterdamse Psychobilly van Batmobile; The transylvanian express kwam gewoon ineens voorbij. Super! Maar de publiekslieveling blijft natuurlijk Schoppenaas; de Nederlandstalige cover van The Ace of Spades, uiteraard gezongen door bandmascotte Dikke Dennis, die het feest weer compleet maakte. 

Minder: 
Als je ze een paar keer hebt gezien dan hoop je toch op een verrassinkje op zijn tijd. 

Conclusie: 
Je krijgt geen verassingen bij Peter Pan Speedrock, geen plotselinge veranderingen van stijl, laat staan een knieval voor commercie. Dat is gewoon niet nodig want deze band is en blijft een van de weinige ultieme festivalbands die dit landje rijk is. 

Cijfer: 
8