Club3VOOR12 Rotterdam/Drechtsteden kijkt terug op een mooi seizoen

Hoe verging het de lokale talenten in Rotown?

Tekst: Marin van Campen ,

Het is alweer bijna zomer. Tijd om naar buiten te gaan voor het enorme aanbod aan festivals. In de tussentijd kijken we even terug op onze clubavonden die het afgelopen seizoen plaatsvonden in Rotown.

Hoe verging het de lokale talenten in Rotown?

Het is alweer bijna zomer. Tijd om naar buiten te gaan voor het enorme aanbod aan festivals. In de tussentijd kijken we even terug op onze clubavonden die het afgelopen seizoen plaatsvonden in Rotown.

Het seizoen begon afgelopen jaar vroeg voor Club3VOOR12 Rotterdam/Drechtsteden. Reeds in augustus stonden er al twee zomeredities op het programma. De eer het bal te openen viel ten deel aan Boom Boom du Terre, het soloproject van Jornt Jan Bras. Een vol Rotown ging los op de elektronische klanken van deze Rotterdammer. Een kunstje dat hij een paar weken later in de X-Ray op Lowlands mocht herhalen.

Een week later al was het de beurt aan The Parents. Het eindexamen van frontvrouw Tamara Woestenburg zorgde voor een afgeladen zaal. De als eerste afgestudeerde van de singer/songwriter-opleiding van Codarts ging laat op de avond naar huis met een 9,5 als eindcijfer op zak! Een opname met niemand minder dan Benjamin Herman volgde. Een samenwerking die het tot dusver in ieder geval schopte tot de Hollandse Nieuwe compilatie op de Luisterpaal.

In september was de eerste clubavond met twee bands, net als vorig seizoen. Met het jonge duo Roufaida & Pluck en The Cosmic Carnival. Roufaida & Pluck hadden al ervaring opgedaan op o.a. Oerol en Motel Mozaïque en schreven afgelopen april de finale van High School Music Competition op hun naam.

Na het winnen van de Grote Prijs van Nederland gaat het The Cosmic Carnival voor de wind: spelen op festivals en in zalen door het hele land om eind 2010 uitgeroepen te worden tot meestgeboekte Poprondeband ooit.

Een dubbele albumpresentatie op Club3VOOR12/Rotterdam-Drechtsteden volgde in oktober. Doodoo’s Coffee en AC Berkheimer lieten hun nieuwe materiaal horen in Rotown. Twee totaal verschillende muziekstijlen van twee gevestigde namen in de Maasstad brachten voor ieder wat wils.

Het kalenderjaar werd eind december afgesloten met een energieke avond. That Band From Holland en La Boutique Fantastique lieten het publiek flink dansen. That Band From Holland kreeg in Rotown de kans om het werk van hun recent uitgekomen cd te laten horen en deden dat vol overgave. La Boutique Fantastique maakte in het voorafgaande interview de lezer nieuwsgierig. Deze nieuwsgierigheid werd gestild met een spetterend optreden. De band heeft hun debuutalbum uitgebracht op het label van Colin Benders, Kytopia, en verscheen na hun optreden op Club3VOOR12/Rotterdam-Drechtsteden achtereenvolgens op de Hollandse Nieuwe compilatie op de Luisterpaal, op Eurosonic en bij De Wereld Draait Door!

Na een korte pauze gingen we in maart weer verder met Tessa Nikopoulos en Stefan Schill. Rotown-medewerkster Tessa mocht nu eens op het podium staan in plaats van achter de bar, iets wat ze met verve deed. Een paar weken later mocht ze zelfs op Plaza Mozaïque spelen!

Dat Dordtenaar Stefan Schill al een graag geziene gast was bij het dagelijkse programma van Matthijs van Nieuwkerk liet hij ook horen en zien in Rotown. Optredens op gerenommeerde podia in binnen- en buitenland volgden, evenals een uitnodiging voor Bospop volgende maand.

April zorgde voor een jazzy avondje met Scarlet Mae en Monsieur Dubois. Eerstgenoemde kwam voor het eerst met een XL-bezetting het podium op en dat beviel uitstekend. Scarlet Mae was al eerder uitgeroepen tot Ongekend Talent en mocht kort voor hun optreden op Club3VOOR12/Rotterdam-Drechtsteden al eens live spelen bij Gerard Ekdom op 3FM.

Monsieur Dubois had voor hun verschijning op onze clubavond al een enorme berg ervaring opgebouwd. Van North Sea Jazz tot Pauw & Witteman en van Popronde tot achter het Oeralgebergte. Het publiek werd wel getrakteerd op nummers van het nieuwe album Slow Bombastik, dat diezelfde maand de titel Album van de Week op Radio 6 mocht dragen.

Voordat het lekkere weer een stevige concurrentie op kon bouwen, sloten het Utrechtse Lost Bear en S As In Assassins het clubseizoen af. De Domstedelingen, met leden van o.a. I Am Oak in de gelederen, brachten een maand eerder hun debuutalbum uit en lieten dit werk aan het Rotterdamse publiek horen. Locals S As In Assassins presenteerden die avond hun EP. Een plaat die in diverse media zeer positief ontvangen is en waarvan Rocket Rider op de Hollandse Nieuwe compilatie op de Luisterpaal verschenen is.

Wij wisten het natuurlijk al, maar het is fijn bevestigd te krijgen dat onze lokale muziekscene volop leeft. Plaatselijke muziektalenten die het verdienen om op een podium als dat van Rotown te staan om vervolgens nog een paar stappen vooruit te zetten. 3VOOR12/Rotterdam-Drechtsteden dankt Rotown voor de zeer prettige samenwerking! Volgend seizoen weer!