Grouplove op Metropolis

Groulove gooit hoge ogen met weergaloos optreden

Tekst: Niels den Ouden, foto's: Robert Tjalondo ,

Deze 5-koppige band uit Los Angeles maakt tijdloze indie-pop met een flinke knipoog naar de fabelachtige eindjaren 60 waarin het prestigieuze Woodstock festival plaatsvond.

Groulove gooit hoge ogen met weergaloos optreden

Wie/wat/waar:
Grouplove, The Garden Stage: 18:20

Muziek:
Deze 5-koppige band uit Los Angeles maakt tijdloze indie-pop met een flinke knipoog naar de fabelachtige eindjaren 60 waarin het prestigieuze Woodstock festival plaatsvond. Vergelijkbaar met Arcade Fire, The Pixies en Black Kids.

Goed:
In de 40 minuten durende set worden de sterke en veelbelovende nummers met een overtuiging en speels gemak de tent in gespeeld waar menig band van een veel groter kaliber nog aan kan tippen.  Het optreden verveelt geen minuut: Grouplove beschikt over een handvol nummers die de potentie hebben om hoge ogen te gooien. De afwisseling tussen de nummers en het samenspel van de band is erg sterk.  De stem van frontman Christian Zucconi, het strakke drumwerk en de uithalen van gitarist Andrew Wessen, het klopt als een bus.

Minder:
Glastonbury, RockWerchter en dan nog in een overhitte tent op Metropolis. Het zou geen excuus mogen zijn, maar de scherpte van de nummers neemt aan het eind van de set af.

Conclusie:
Bij slotnummer, en tevens hitsingle, ‘Colours’ ontploft de Garden Stage. Een band die dat tegen het eind van de middag, in een snikheet Rotterdam, voor een divers publiek dit weet te bereiken, doet wat bijzonders. Grouplove heeft de nummers, de originaliteit en vooral de kwaliteit om het simpel maar effectief over te brengen. Deze band staat niet voor niks op de grote Engelse festivals, houdt Grouplove in de gaten!

Cijfer:
9