Big Rivers: Absolutely Floyd

Een denderende show met aarzelend kinderkoor

Tekst: Lijndert Kooiman, Foto's: ,

Het programma van Big Rivers is dit jaar volgepropt met coverbands. Zo stond er ook een op het programma voor de afsluiting van de vrijdagavond: Absolutely Floyd.

Een denderende show met aarzelend kinderkoor

Het programma van Big Rivers is dit jaar volgepropt met coverbands. Zo stond er ook  een op het programma voor de afsluiting van de vrijdagavond: Absolutely Floyd. In 2007 is het balletje gaan rollen voor deze muzikanten, en vanavond is Dordrecht aan de beurt om overtuigd te worden van hun muzikale kunsten.

Zoals de naam al een klein beetje verklapt speelt deze band nummers van Pink Floyd. Met een volledige band inclusief drie lieftallige achtergrondzangeressen staat het grote podium naast de Grote Kerk  lekker vol. Ook het publiek is in grote getale aanwezig om getuige te zijn van dit zogezegde ‘muzikale en visuele spektakel’. Direct wordt de indruk gewekt bij de echte Pink Floyd aanwezig te zijn. Helaas hebben de muzikanten zo nu en dan te kampen met wat rondzingende speakers of een klein haperingetje, maar foutjes maken is menselijk.

Naarmate de set vordert verminderen deze probleempjes gelukkig. Zo nu en dan duikt er een jonge dame het podium op die de muur van geluid komt versterken met haar saxofoon. Bij ‘Another Brick in the Wall’ loopt, hoe kan het ook anders, het podium vol met kinderen die aarzelend mee zingen. Het zijn toch best een hoop mensen ineens… Na dit nummer vertelt de zanger dat Absolytely Floyd zich sterk inzet voor Save the Children. Na een denderende show waarin de meeste grote hits van Pink Floyd aan de beurt zijn gekomen geeft de klok helaas 12 uur aan, tijd om de stekker eruit te trekken voor vandaag.