Vers Uit De Maas: Boring Pop

“De hoogst opgeleide band met de makkelijkste muziek”

Tekst: Marin van Campen ,

Een rubriek met nieuwe kansen voor nieuwe artiesten. 3VOOR12 Rotterdam stelt je voor aan... Boring Pop.

“De hoogst opgeleide band met de makkelijkste muziek”

Enige tijd geleden werd Arie van Vliet gevraagd of hij met zijn band op een klein festival in Exit wilde spelen. Arie is de beroerdste niet en stemde in met het voorstel. Leuk voor de band, zul je denken. Het probleem was echter dat de betreffende band nog helemaal niet bestond! “Een man een man, een woord een woord”, moet Arie gedacht hebben en de volgende drie dagen werden er liedjes geschreven en werd er een band bij elkaar gezocht. Dennis Vedder speelde al samen met Arie in de band van Yoshimi en voegde zich bij zijn vriend in de halsoverkop te vormen band. Arie’s broer Kees zorgde voor het vioolspel en de baspartijen werden door Wilco toegevoegd. Laatstgenoemde was alleen bij dit eerste optreden van de partij, waarna Kees de basgitaar oppakte en Edwin Borst er weer een kwartet van maakte. Sindsdien zijn de heren wekelijks gaan oefenen tussen de oudemannenbands in Rhoon en is Boring Pop een heuse band.

De muziek die dit viertal maakt beschrijven ze zelf als energiek, rechttoe rechtaan en rammelig. Vergelijkingen zijn er te maken met The Kinks en The La’s. Althans, dat is wat ze verteld wordt. Laten we het houden op een jaren zestig-geluid. Edwin noemt Boring Pop de hoogst opgeleide band met de makkelijkste muziek. Dit slaat op de vele opleidingen die de band in totaal heeft afgerond, maar natuurlijk ook op de toegankelijkheid van hun muzikale werk.

Onlangs bracht Boring Pop een demo uit met daarop vijf liedjes. Op de vraag of er ook een album aan zit te komen antwoorden ze allevier niet direct een volmondig ‘ja’. Er worden wel nieuwe liedjes opgenomen, maar op een album zitten de mannen zelf niet te wachten. De nieuwe opnamen zitten wel vol energie volgens het viertal en ter plekke wordt het idee geopperd om, in plaats van een album, alleen maar singles uit te brengen. Afwachten dus.

Boring Pop wil de komende tijd veel live spelen en er wordt had gewerkt om dat ook vor elkaar te krijgen. Eerst spelen zij aanstaande vrijdag (29 januari) in Exit en de week erna, samen met het eveneens Rotterdamse Politics, in Ciccionina te Delft. Verder staan er nog twee radio-optredens op de agenda, waaronder eentje op Gouwestad FM (Gouda).

Op de vraag wat de toekomstplannen van Boring Pop zijn branden ze alle vier tegelijk los met allemaal losse kreten. Het komt erop neer dat Boring Pop een zeer creatieve formatie is. Met twee afgestudeerde kunstenaars in de gelederen worden de gekste dingen bedacht en uitgevoerd. Zoals de Do-It-Yourself nieuwjaarskaart, creatieve uitspattingen op de website en avontuurlijke uitjes met de bandbus. Op het serieuzere vlak heeft Boring Pop plannen om met andere bands samen te werken ter promotie, zoals het maken van een sampler.

Boring Pop zit voorlopig dus niet stil. Heb jij ook zo’n moeite met stilzitten en wil je dat samen met deze band doen? Kom vrijdag 29 januari naar Exit en maak ze live mee! Ben je meer een couch potato en luister je liever thuis naar Boring Pop? Hun demo is hier gratis te downloaden.