Tijdschema VPRO Filmnacht op IFFR

3VOOR12 programmeert muziek in Schouwburg Rotterdam

Redactie 3VOOR12 ,

Eerst naar een live-show van de Belgische popband Balthazar, dan de nieuwe film van Danny Boyle (Slumdog Millionaire) zien en afsluiten met een dj-set van producer Hudson Mohawke? Daarvoor bezoek je donderdag 27 januari de eerste VPRO Filmnacht tijdens het IFFR. 3VOOR12 programmeert zes muzikale acts in de foyer en kleine zaal van de Rotterdamse Schouwburg.

3VOOR12 programmeert muziek in Schouwburg Rotterdam

Eerst naar een live-show van de Belgische popband Balthazar, dan de nieuwe film van Danny Boyle (Slumdog Millionaire) zien en afsluiten met een dj-set van de Schotse producer Hudson Mohawke? Daarvoor bezoek je donderdag 27 januari de eerste VPRO Filmnacht tijdens het IFFR (Internationale Film Festival Rotterdam). 3VOOR12 programmeert een muziekprogramma met zes acts in de foyer en kleine zaal van de Rotterdamse Schouwburg.

Het muziekprogramma:

Foyer:
21.00 - 23.30 DJ Brutus
23.30 - 00.15 Balthazar
00.15 - 02.00 DJ Brutus
02.00 - 02.45 Lola Kite

Kleine zaal:
22.45 - 23.10 Sandeman
23.10 - 00.00 Grasscut (live)
00.00 - 00.40 DJ Sandeman
00.40 - 01.20 Palmbomen (live)
01.20 - 02.00 DJ Sandeman
02.00 - 03.00 Hudson Mohawke (dj set)

Meer info:
De Belgische poprockband Balthazar maakte het afgelopen jaar veel indruk met debuutalbum Applause en wist ook live de nodige zieltjes te winnen met sterke shows van London Calling tot Dour, Pukkelpop en Lowlands. Lola Kite tekende bij Excelsior, waar vrijdag 14 januari het debuutalbum uitkomt. Op de Luisterpaal hoor je de licht psychedelische synthpopliedjes van de Amsterdammers nu alvast. Het Britse sampleduo Grasscut knipt en plakt er op experimentele en spannende wijze op los. Hudson Mohawke wordt inmiddels tot de groten gerekend. De Schotse producer zit op het kwaliteitslabel Warp en staat bekend om zijn rauwe mix van dubstep, elektronica, hiphop en meer. Afsluitend wordt je bediend door de dj's Sandeman en Brutus, waarbij Sandeman in de kleine zaal de dance-lustigen vermaakt en Brutus wat algemener draait en daarbij ook de klassieke filmtunes van de laatste decennia niet vergeet.

Films in de Grote Zaal:
Les Amours Imaginaires
127 Hours (nieuwe film van Danny Boyle, de opvolger van Slumdog Millionaire)

Het film- en muziekprogramma begint om 21.00 uur en loopt tot 03.00 uur ’s nachts.

Trailers:
Les Amours Imaginaires

 


VPRO Filmnacht?
Naast de vertrouwde VPRO Previewdag brengen de VPRO en het International Film Festival Rotterdam het beste van de nacht samen in een nieuw programma: de VPRO Filmnacht. De films zijn door de VPRO in samenwerking met het festival uit het totale IFFR-programma geselecteerd, het muziekprogramma is uitgezocht door 3VOOR12.

Kaarten
Er zijn twee types kaarten:
- Film en muziekprogramma: 15,- euro (leden) of 25,- euro (niet-leden)
- Muziekprogramma: 5,- euro (leden) of 7,50 euro (niet-leden)
Het programma zit zo in elkaar dat je zowel de films als de twee bands in de foyer kunt zien.

Kaarten koop je via de site van het filmfestival en meer info vind je op het VPRO log.