Korte, maar krachtige show van A Silent Express in Rotown

Jaren tachtig gemixt met nu

Tekst: Kim Raven Foto's: KeesJan Kolb ,

De vier heren van A Silent Express uit Groningen spelen in een klein uur de eerste show van hun huidige clubtour in Rotown. Ze nemen de Rotterdammers mee terug naar de jaren tachtig, maar wel gemixt met nu.

Jaren tachtig gemixt met nu

A Silent Express speelt op donderdag de eerste show uit de huidige clubtour in Rotown. "We staan voor het eerst in Rotterdam en daar zijn we heel blij mee," roept leadzanger en gitarist Rik enthousiast. Toch laten ze het Rotterdamse publiek een half uur wachten, voordat hun show pas begint. Ondanks dit overtuigen ze de toegestroomde en afwachtende mensen al snel. De jongens hebben net hun eerste album 'Now!' uit.

De muziek van deze jongens valt volgens eigen myspace in het hokje 'new wave, pop, psychedelic'. De bezoeker waant zich in de jaren tachtig, met de synthesizers, disco-achtige drums en hoge uithalen. De jongens hadden al een megahit op 3fm te pakken met hun hit ‘Will I Be Around’ en het nieuwe album zal hen alleen nog maar verder brengen. Live klinkt het in ieder geval helemaal perfect.

De jongens zijn energiek en enthousiast. Ze staan niet als zoutzakken op het podium, zelfs Henk Jan, die alleen maar achter de synthesizers staat, wiegt continu mee met de muziek. De hoge uithalen van Rik zijn loepzuiver, maar ook zijn normale stem is fijn om naar te luisteren. De styling maakt het plaatje compleet. Mooie jongens die aanstekelijke dansbare new wave muziek maken. Het album is nog niet bekend genoeg voor het publiek om mee te kunnen zingen, maar klappen, heup wiegen en de voeten bewegen doet iedereen. Drie kwartier lang speelt A Silent Express alle dansbare nummers, waaronder de nieuwe single ‘I Can’t Say (I Wasn’t Afraid)’. Maar ook wat covers, zoals Relax van Frankie Goes To Hollywood, waardoor ze als band geïnspireerd zijn. Daarna volgt natuurlijk een toegift en eindigt de avond met de hit ‘Will I Be Around’, waarop het hele publiek uit hun dak ging. Wellicht de volgende keer deze plaat wat eerder in de set?

De jaren tachtig gemixt met nu, dat is wat is A Silent Express is. Van deze gasten uit het hoge noorden zullen we nog veel meer horen.