Vers Uit De Maas: The Kik

Nieuwe Merseybeat in de Maasstad

Tekst: Marin van Campen Foto's: Robert Tjalondo ,

Een rubriek met nieuwe kansen voor nieuwe artiesten. 3VOOR12 Rotterdam stelt je voor aan... The Kik.

Nieuwe Merseybeat in de Maasstad

Na het uiteenvallen van The Madd was voorman Dave von Raven niet van plan om verder te gaan in de muziek. Na twee maanden was deze rasrotterdammer het thuiszitten echter al zat. 3VOOR12Rotterdam/Drechtsteden vroeg Von Raven naar het ontstaan en de plannen van zijn nieuwe formatie.

Marcel Groenewegen, bassist van wijlen The Madd, kwam enige tijd geleden naar huize Von Raven voor een gezellig avondje vol lekker eten en goede wijntjes. Vanzelfsprekend was muziek die avond ook onderwerp van gesprek. Beide heren hadden eigenlijk wel weer de kriebels om hun instrumenten weer op te pakken en besloten die avond om dat dan ook maar te doen.

Met z’n tweeën was de band nog niet compleet en Groenewegen droeg Ries Doms aan als drummer. Met bandervaring in onder andere The Spades en Hooghwater én het feit dat hij ‘fan’ was van The Madd, was Doms meer dan welkom in deze band in oprichting!

Na het bericht dat ook Mark & The Spies hun laatste noten als band hadden gespeeld, nam Von Raven contact op met voorman Arjan Spies. De heren kennen elkaar goed, want beider bands kwamen elkaar vaak tegen in het ‘circuit’. Spies was op dat moment op muziekgebied voornamelijk voor zichzelf bezig, maar zag de samenwerking wel zitten.

Het nieuwe kwartet kwam bijeen op de zolder van Von Raven waar een complete oefenruimte is ingericht. Von Raven en Spies hadden al nummers uitgezocht, in de stijl waar ze beiden hun hart hebben liggen: Merseyside! Net als bij de totstandkoming van The Madd, had Von Raven bij deze samenstelling een zeer goed gevoel en het viertal kwam tot de conclusie dat ze vanaf die dag een band zijn.

Onder de naam The Kik gaat de band eigen nummers schrijven. Voornamelijk Spies en Von Raven zullen deze taak op zich nemen, waarbij Von Raven opmerkt dat hij Spies een erg goede componist vindt. De nummers worden opgenomen op dezelfde repetitiezolder bij Von Raven thuis. Met een studiowagen in de tuin zal op die manier, binnen een paar weken, een album opgenomen worden. Terug naar de basis en dat vindt Von Raven wel weer lekker.

Welk label het album uit gaat geven is op het moment van schrijven nog onbekend. The Kik is in gesprek met twee labels, maar hebben nog geen keuze kunnen maken. Voor het management en de boekingen vertrouwt Von Raven op dezelfde personen die deze taken ook voor The Madd uitvoerden.

De eerste show van The Kik zal plaatsvinden tijdens het nieuwe feest Krankjorum op 2 april in De Machinist.