The Kik!: uit de as van The Madd, Mark & The Spies & Hooghwater

Nieuwe beatgroep rond Dave von Raven en Arjan Spies

Ingmar Griffioen ,

In drie maanden stopten The Madd, Mark & The Spies en Hooghwater ermee. Uit de as van die groepen is nu alweer een nieuwe formatie herrezen. The Kik! heet het nieuwe beat-vehikel van Dave von Raven en Marcel "Bambino" Groenewegen (The Madd), Arjan "De Spion" Spies (Mark & The Spies) en Ries "Bingo" Doms (Spades, Hooghwater).

Nieuwe beatgroep rond Dave von Raven en Arjan Spies

In drie maanden stopten The Madd, Mark & The Spies en Hooghwater ermee. Uit de as van die groepen is nu alweer een nieuwe formatie herrezen, die belooft het beste uit elk te halen. The Kik! heet het nieuwe beat-vehikel van Dave von Raven en Marcel "Bambino" Groenewegen (The Madd), Arjan "De Spion" Spies (Mark & The Spies) en Ries "Bingo" Doms (Spades, Hooghwater).

Het Rotterdam-Tilburg-Veenendaal combo is volgens Dave von Raven met meerdere labels in gesprek en heeft al twaalf nummers liggen voor een debuut-cd. "Ik heb het naar mijn zin man, ik vind het zelf ook echt een goede band!", reageert de opgetogen Rotterdammer. "En dat is een goed begin. Met gave gasten erin als Arjan van The Spies."

"Ik zag dat Mark & The Spies er een maand later ook mee gestopt waren, over na-apers gesproken", lacht Von Raven. "Toen heb ik hem gebeld en hij was hetzelfde aan het doen als ik: een beetje voor zichzelf nummers schrijven op gitaar. Ik dacht ook: 'dat ga ik nooit meer doen zo'n band'. Maar dan zit je thuis, begin je het te missen en ga je toch weer. Arjan zat eigenlijk in hetzelfde schuitje; hij wilde ook even geen band meer."

De volgende dag ontving Von Raven al een mail van Spies. "Marcel, de bassist, nam drummer Ries Doms weer mee. We gingen oefenen bij mij op zolder, het werd een soort clubhuis." Von Raven vroeg de anderen of ze nu een band waren en de volgende week weer zouden repeteren. "Dat moet je toch vragen. We hadden echt een goede vibe en waren opeens een band. Arjan had gewoon nummers, waar alles in zat wat ik zoek in muziek. Echte knallers. Zo zit ik voor het eerst in een band met eigen nummers."

Von Raven zette de eerste demo's op YouTube en de reacties bleven niet lang uit. Rock 'n Roll Highschool stapte in voor de boekingen en meerdere platenmaatschappijen dienden zich aan. "We zijn nu met een aantal labels bezig, die het willen doen. Het is aan ons om knopen door te hakken." Een luxepositie, beseft Von Raven. Voor The Kik! liggen een deal en een album al in het verschiet. "We hebben met twaalf nummers al genoeg voor een album en er zit nog meer in de pen. We gaan volgende maand al iets officieels opnemen."

Op 2 april staat de vuurdoop van The Kik! op het podium gepland. "In de Machinist in Rotterdam, op een leuk sixties feestje van Krankjorum. We willen gewoon veel spelen om even ervaring op te doen. Zo staan we ook in Vera in de Kelderbar. Dat is toch geweldig? Daar doe je het toch voor?" Ook opent de groep in het thuishonk van The Spies, Escape in Veenendaal, voor The Phantom Four & The Arguido. "Verder zal het weer het zelfde rondje worden en hopen we halverwege dit jaar een plaatje uit te hebben. We hopen dat mensen het leuk vinden, maar dat zal toch bijna wel?"

Afgezien van de demo-opnames is er nog geen luistermateriaal van The Kik!. Voor de eerste show check je de flyer linksboven.