Club 3voor12/Rotterdam-Drechtsteden: The Circumstances, Pop Up Animal Kids & Port of Call

Zaterdag 5 februari, Popcentrale

Redactie 3voor12Rotterdam/Drechtsteden ,

Na het succes van de voorgaande editie organiseert 3VOOR12/Rotterdam-Drechtsteden op zaterdag 5 februari 2011 een nieuwe clubnight in de Dordtse Popcentrale. Deze avond zal verzorgd worden door The Circumstances, Port of Call en Pop Up Animal Kids.

Zaterdag 5 februari, Popcentrale

The Circumstances is een band die direct opvalt door originele nummers, sterke teksten en krachtig, maar vooral ook swingend spel. Vorig dit jaar won deze in 2008 opgerichte band nog de Nederlandse finale van het Emerganza Festival. Dit jaar speelden The Circumstances onder andere op Wantijpop. De stijl van deze in 2008 opgerichte band is te omschrijven als alternatieve poprock waarin invloeden te horen zijn van bands als Radiohead, Coldplay en Queens of the Stone Age. In 2009 speelde de band al eens een clubnight van 3VOOR12/Drechtsteden plat en naar verwachting zal de nieuwe Popcentrale dit keer eveneens op haar grondvesten schudden!
   
In een kleine hut, in de middle of nowhere, begon Pieter van Vliet liedjes te schrijven over gedachten, wezens en meningsverschillen. Toen de lente eindigde werden de eerste nummers afgewerkt in een houten schuur, tussen bomen, mieren en herten. Na een half jaar begon hij kleine podia op te kruipen en na een half jaar stond hij op en begon hij zijn liedjes te zingen, schreeuwen en fluisteren in de oren van iedereen, vergezeld door zijn instrumenten en een nieuwe naam, Port of Call. Onlangs verscheen "For Those Who Mutter" een werkje dat knipoogt naar Sufjan Stevens en Tallest man on earth.

Pop Up Animal Kids, gebaseerd op een geinig stuk speelgoed van weleer, toont zijn vele rockgezichten met een flinke scheut blues. Krachtig en afwisselend. Authentiek, fris en rauw. De jonge bandleden hebben goed geluisterd naar The Black Keys en The White Stripes zonder dat overduidelijk te laten merken. Het materiaal heeft ook iets avontuurlijks, speels in zich. Maar dat is natuurlijk geen verrassing gezien hun bandnaam. Pop Up Animal Kids speelden in De Wereld Draait Door, stonden op Noorderslag en op SXSW in Texas!

De deuren van de Popcentrale worden op 5 februari geopend om 20:30 uur. De entree is gratis. Voor meer informatie surf je naar www.popcentrale.nl.