Vers uit de Maas: Amorgen

De band is melodieus maar heeft ook wortels in de death metal en dit vertaalt zich in beukende drums, grunts en vuig gitaarwerk

Tekst: Linda Wimmenhove ,

De band Amorgen is ontstaan uit de band Tale of Ale en afkomstig uit de Drechtsteden. Met de komst van gitarist Michel Trijsburg in de lente van 2010 is de band nu op volle sterkte. De eerste EP 'Awake The Iron' is inmiddels af en zal vrijdag 23 december gepresenteerd worden in Baroeg.

De band is melodieus maar heeft ook wortels in de death metal en dit vertaalt zich in beukende drums, grunts en vuig gitaarwerk

De band Amorgen is ontstaan uit de band Tale of Ale en afkomstig uit de Drechtsteden. Met de komst van gitarist Michel Trijsburg in de lente van 2010 is de band nu op volle sterkte. De  overige bandleden zijn Edward van ’t Westend (zang, gitaar), Ghislain van der Stel (zang, basgitaar), Sal Lubbers (toetsen) en Korijn van Kolen (drums).

De muziek van Amorgen laat zich het best omschrijven als een mix van folk en death metal. Alle songs vertellen een verschillend verhaal, maar zijn allemaal verteld uit het perspectief van Amorgen, 'the bard' uit Ulaid. Temidden van verscheidene volken, die in een hevige strijd verwikkeld zijn, doet hij zijn verslag van de situatie.

De eerste EP getiteld "Awake the Iron" bevat een aantal verhalen over drie volken en een driedelig epos over een onderdrukt kwaadaardig volk dat de strijd aanbindt met de omringende landen.

Hiermee hebben de songs een verhalende achtergrond,  maar soft is de muziek van Amorgen allerminst. De band is melodieus maar heeft ook wortels in de death metal en dit vertaalt zich in beukende drums, grunts en vuig gitaarwerk.

De eerste EP 'Awake The Iron' is inmiddels af en zal vrijdag 23 december gepresenteerd worden in Baroeg. Tijdens deze avond zijn ook Nornageste en Nox Aeterna te zien.