Tips van de week

3voor12 Rotterdam/Drechtsteden beveelt aan

Redactie 3voor12 Rotterdam/Drechtsteden ,

Ook deze week hebben we weer de leukste concerten en evenementen geselecteerd.

3voor12 Rotterdam/Drechtsteden beveelt aan

Metalfest met 300 Wishes, Mindshade & Ex-Libris

Voor stoere mannen (en vrouwen) met gitaren moet je vrijdag in de Popcentrale zijn. Maar liefst drie metalbands zullen het publiek van hun sokken blazen. 300 Wishes, Mindshade en Ex libris spelen alle drie metal vanuit een andere invalshoek. Voor de liefhebber een must!

Vrijdag 2 december, Popcentrale, €3,--

 

Gare Du Nord

Gare Du Nord heeft een nieuw album afgeleverd, getiteld ‘Lilywhite Soul’. Hoog tijd om weer te gaan touren!
Het grote publiek maakte kennis met Gare Du Nord door de song Pablo’s Blues. Jazz, soul, bigband en pop worden moeiteloos met elkaar  gecombineerd. Kortom, een bijzondere band waar we nog lang geen genoeg van hebben.

Vrijdag 2 december, Bibelot, € 23,--

 

Space Between Festival

In het eerste weekend van December vindt in Jazzpodium BIRD de eerste editie van het nieuwe Rotterdamse festival Space Between plaats. Twee dagen muziek, film en lichtkunst. BIRD staat garant voor een kwalitatief geweldige programmering en dit festival is een mooie kans om hier twee dagen van te genieten!

Vrijdag 2 en zaterdag 3 december, BIRD, €22,-- weekend pass

 

Ultranieuwe met Rats On Rafts, $poelstra, Clanny Ramirez, Gul Night Out

Zaterdag vindt de aftrap plaats van Ultranieuwe, een reeks van vier concert/performance avonden die is vernoemd naar de stroming van muzikanten en kunstenaars die deel uitmaakten van de tweede experimentele golf. Verwacht onalledaagse, bijzondere optredens en een onvoorspelbare avond. Rats On Rafts speelt een speciale ultra-set, Clanny Ramirez brengt deze avond donkere killerballads, $poelstra en Gul Night Out maken de avond compleet met complexe ritmes en noise.

Zaterdag 3 december, Roodkapje, €6,--

 

Sallie Ford and the Sound Outside

Deze jonge band met een fijne retro-sound maakte al veel indruk tijdens SXSW. Salie Ford and the Sound Outside speelt rockabilly, blues en soul met een flinke punkspirit. Deze band heeft een eigenzinnige blik op de wereld en de hedendaagse muziek. Deze wil de band graag laten horen en zien aan Rotterdam.

Zondag 4 december, Rotown, Gratis

 

Psychobilly Invasion Over Europe

Dinsdag belooft het in Baroeg een heftige avond te worden. Vier psychobilly bands, The Reverend Horton Heat, Phantom Rockers, The Brains en The Silver Shine zijn bekende namen in het psychobillygenre en staan garant voor een avond energiek en fullpower doorhalen. Let op, deze avond begint om 18.00 uur.

Dinsdag 6 december, Baroeg, €22 (voorverkoop) anders €24,--