Tips van de week

3voor12 Rotterdam/Drechtsteden beveelt aan

Redactie 3voor12 Rotterdam/Drechtsteden ,

Ook deze week hebben we weer de leukste concerten en evenementen geselecteerd.

3voor12 Rotterdam/Drechtsteden beveelt aan

The Kik & Keefmen

In Exit staat dit weekend onvervalste beatrock uit de Maasstad op het programma. The Kik & Keefmen laten horen dat ouderwetse muziek in een nieuw jasje nog prima klinkt. The Kik maakte onlangs een nu al legendarisch kerstnummer. Dat belooft een sfeervolle avond te worden.

Zaterdag 17 december, Exit, € 8,--

Now&Wow Fest!

Het was onvermijdelijk dat Ted Langenbach en Pietra Ligura niet stil zouden blijven zitten. Ooit begonnen als een club was Now&Wow niet weg te denken uit Rotterdam, en nu zet dit zich voort in een indoorfestival. Een feest met scherpe randjes en een grote dosis ironie. De line-up is nog geheim, maar desondanks is het festival op een rondslingerend kaartje bij Sistermoon of Kinki Kappers uitverkocht!

Zaterdag 17 december, Maassilo, €25,--

Bandboost Voorronde #1!

De eerste voorronde van de Bandboost (voorheen bekend als de Bibelot Band Boost) staan in het teken van popmuziek. Moscow Express, Make Sense JR & The Mutations, The Wicked Messengers en Profuna Ocean zullen met elkaar de strijd aanbinden voor een plek in de finale!

Zaterdag 17 december, Popcentrale, Gratis!

Azure Hiptronics

De band Azure ken je misschien al van The Hague Jazz, of North Sea Jazz. Bij het beginnen aan het tweede album in 2011 gaat het roer radicaal om bij deze band en in plaats van live speelde jazz begint Azure samen met producer Driftkikker te werken aan een hypermoderne jazz/pop-sound met electronica, loops, samples en beats. Een bijzondere en visuele show!

Zaterdag 17 december, BIRD, €12,--

Renske Tamineau

Als je aan wat rust toe bent na de drukke zaterdag is het een goed plan om je richting Rotown te begeven. Renske Tamineau geeft hier acte de presence en speelt liedjes die je doen denken aan Room Eleven en Joan As Police Woman. Met haar nieuwe album Move Me klinkt Renske zelfverzekerder dan ooit en haar liedjes tijdloos en warm. Een fijne afsluiter van het weekend.

Zondag 18 december, Rotown, €9,--