Now&Wow is terug!

Een genetisch perfect feest in de Maassilo

Tekst: Davey Hoppema Foto's: Marcel van Leeuwen ,

‘It’s gonna be epic’ was er op de site van Now&Wow Fest te lezen de afgelopen weken. De festivalvariant van Rotterdams meest legendarische club zou oude tijden doen herleven. Ga er maar aan staan.

Een genetisch perfect feest in de Maassilo

Dan weer raak je een blote borst aan met je elleboog, dan weer een roze muts of een varkenskop. Het is een feest der herkenning van kunstzinnige rariteiten uit de oude doos, als je slentert door de gangen van de Maassilo. Je verwacht dat het niet zo kan zijn zoals toen. De Flower Power tijd komt tenslotte ook niet meer terug. Maar dit Now&Wow Fest komt toch wel erg dicht in de buurt van hoe Now&Wow ooit was.

Kritisch
“Toen was het feest raarder en de mensen normaal. Nu lijkt het andersom”, zegt een mopperende partygangster op een bankje beneden in de rookgang. Haar kritische blik lijkt eenzaam tussen het positieve feestgeruis van oudgedienden en nieuw grut. Now&Wow Fest leeft.

Rockers
In Basement II knalt aan het begin van de avond de band Moore door de muren heen. Het rockbandje zet de kelder op stelten. Het geluid is niet best en ternauwernood niet doofmakend. Het enthousiasme en de vurige tred van de rockers doen het geheel echter geweldig los gaan.

Liefdevol
Boven draait DJ Lacroix de Now-zaal nog warmer. De klassieker ‘I got so much love to give’ galmt liefdevol door de silo. In de Wow gaat het van Mark Morrison over naar de Jeugd van Tegenwoordig. De Now en de Wow zijn House en Hip Hop onder een dak. Waar zie je dat nog gemoedelijk tegenwoordig?

Hoogtepunten
Lacroix geeft het stokje over aan Benny Rodrigues. Hij is terug op zijn oude honk. Er raast een grote opgeblazen piemel door het publiek. Benny werkt toe naar een van zijn hoogtepunten. “Music, Music, music….” De piemel ejaculeert. Het publiek gaat los.

DNA
De Maassilo is voor een avond omgetoverd tot een Willy Wonka-achtige danscarrousel. Achter elke muurtje bevindt zich wel een verrassende  lolita of vreemde kunstuiting. Maar voornamelijk mag je gewoon lekker dansen op house of old school hip hop en wat niet al meer. Ted Langenbach wilde het DNA van Rotterdamse uitgaansscene herstellen. Now&Wow Fest slaagt daar genetisch bijna perfect in. It was epic!