Kort Rotterdams

Nieuws uit Rotterdam en omstreken

Redactie 3voor12 Rotterdam/Drechtsteden ,

Een kleine greep uit recente gebeurtenissen: release's, expo's, breakup's en ander drama!

Nieuws uit Rotterdam en omstreken

Bruno Ferro Xavier da Silva genomineerd voor de Jur Naessens Muziekprijs 2011

Basgitarist Bruno Ferro Xavier da Silva (bekend van Stöma, Dr. Schnitt en Doodoo’s Coffee) is genomineerd voor de Jur Naessens Muziekprijs 2011. De prijs is één van de grootste muziekprijzen in Nederland voor jong, vernieuwend en creatief talent. Bruno is met Dr.Schnitt op 30 december aanstaande te zien in Rotown tijdens club 3voor12 Rotterdam/Drechtsteden. Alsof dat nog niet genoeg is, verschijnt op deze datum ook het gloednieuwe album van Dr. Schnitt, ‘Katerushki’.

 

Popronde zoekt bands

De Popronde, het grootste reizende muziekfestival van Nederland, gaat in september 2012 weer van start. Jaarlijks worden uit de inschrijvingen 100 bands geselecteerd. Wil je meedoen aan de Popronde? Meld je dan tussen 1 december en 1 maart aan op popronde.nl. Editie 2011 van Popronde vond plaats in 27 steden. Komend jaar zal het festival verder groeien. De Popronde is voor talentvolle Nederlandse bands en artiesten dé kans om een nieuw publiek te bereiken en tourervaring op te doen. In elke stad spelen op één avond vele bands en artiesten op tientallen locaties. Afgelopen editie vonden 900 concerten plaats bij 500 deelnemende locaties.


Remix-wedstrijd Laura Vane & The Vipertones

Laura Vane & The Vipertones zijn op zoek naar meer interactie met het publiek. In samenwerking met de platenlabels Social Beats (NL) en Unique Rec (Ger) besloot de groep tot het uitschrijven van een remix wedstrijd van één van de tracks van het nieuwe album getiteld: 110%. Inzendingen dienen voor 1 maart 2012 te worden opgestuurd aan de band, check hiervoor: http://tinyurl.com/7c22qql

 

Kerst-EP That Band From Holland

Het is weer December en dat betekent dat That Band From Holland traditiegetrouw een kerst-EP aflevert. Dit jaar heeft de EP de titel ‘The deadweight loss of chistmas’ gekregen. Op de EP is ook de ex-gitarist van de band, Michiel van Veen, te horen onder de naam Left Handed Orchestra. De officiële release heeft inmiddels plaatsgevonden in Hostel Room. De EP kan gratis worden gedownload via: http://www.thatbandfromholland.com/

 

Eerste namen Motel Mozaïque bekend

Het duurt nog even, maar de eerste namen voor Motel Mozaïque zijn bekend gemaakt. Fink (uk), Apparat Band (de) en 2:54 (uk), theathergezelschap t.r.a.n.s.i.t.s.c.a.p.e. (be) en kunstenaar Rob Sweere (nl) maken hun opwachting tijdens het festival dat van 19 t/m 22 april zal plaatsvinden.

 

Nieuwe single Face Tomorrow in 2012

Face Tomorrow gaat 2012 knallend beginnen door in februari hun nieuwe single ‘Move On’ uit te brengen. Het nummer is voor deze gelegenheid speciaal gemixt en ge-edit door Mark Trombino (Jimmy Eat World, Blink 182, Basement Jaxx). In maart geeft Face Tomorrow een zestal Nederlandse clubshows, de kaarten voor deze optredens zijn vanaf heden verkrijgbaar via de websites van de zalen. Voor de concertdata check: www.facetomorrow.net Later in 2012 zal de band ook nog akoestische opnames uitbrengen.

 

Rotown Records geopend

Op zondag 4 december is Rotown Records geopend. De kersverse winkel bevindt zich achterin BARotown en kent een uitgebreid assortiment aan vinyl. Naast de nieuwste releases kun je er ook terecht voor de nodige heruitgaven en tweedehands platen. Rotown Records is open van donderdag tot en met zondag (vanaf 13.00 uur) en voor aanvang van concerten.