Hitsige tienermeisjes betasten Gers Pardoel in Kroepoekfabriek

Hiphopavond in Vlaardingen groot succes

Tekst: Kim Raven Foto's: Marcel van Leeuwen ,

Een lange rij voor een uitverkochte show in Kroepoekfabriek in Vlaardingen. Een ondergelopen kade verandert daar niks aan. De show van Sef en Gers Pardoel gaat dan ook gewoon door, want deze mannen zijn populair.

Hiphopavond in Vlaardingen groot succes

Een lange rij voor een uitverkochte show in Kroepoekfabriek in Vlaardingen. Een ondergelopen kade verandert daar niks aan. De show van Sef en Gers Pardoel gaat dan ook gewoon door, want deze mannen zijn populair.

Vanavond is het aan de hiphoppers Sef en hoofdact Gers Pardoel om er een show van te maken. Het publiek is jong en gespannen. Negen uur starten is niet gelukt, maar om half tien is het zover en start Sef (Yousef Gnaoui) de show. In een set van drie kwartier zingt en rapt hij praktisch alle songs van zijn pas uitgekomen album 'De leven'. Sef krijgt de armen van het publiek gemakkelijk de lucht in. Vooral bij  ‘Het Nachtleven’ en 'Flashy' krijgt hij veel respons vanuit het publiek. Sef is goed bij stem en heeft het overduidelijk naar zijn zin. Dat de teksten niet heel erg diep gaan en de beats heel erg poppy blijven, doen niets af aan zijn goede liveshow. Hij maakt originele grapjes en sluit de set af met zijn bekendste liedje 'De Leven' (titelsong van film Rabat).

Daarna is het even tijd voor een ombouwrondje, voordat alle toegestroomde tienermeisjes starten met gillen voor hun avondje liefde. Het is tijd voor niemand minder dan Gers Pardoel. Deze man staat samen met een dj op het podium. Gers Pardoel heeft een betere cd afgeleverd dan Sef, meer inhoud, meer hiphop en goede kwaliteit. Live is het muzikaal alleen een stuk minder, hij kan heel goed rappen, maar zingen is niet zijn sterkste punt. Het is eigenlijk meestal gewoon vals, gelukkig laat hij gewoon vooral het publiek zingen. Verder vergeet hij ook vaak zijn teksten. Het publiek kan het helemaal niks schelen, hij is de ster en alle meisjes betasten hem graag. Er zit wel meer pit in zijn songs, hierdoor is het meer ‘bouncen’ en minder luisteren, wat het jonge publiek graag wil.

Bijna alle songs van zijn pas uitgekomen album komen voorbij. Ook zingt hij samen met Sef ‘Bagagedrager’ en natuurlijk doet hij ook ‘Broodje Bakpoa’ , waarin Sef ook meezingt. Het nummer dat hij samen deed met The Opposites waardoor het spreekwoordelijke balletje voor Gers is gaan rollen. Met op dit moment twee nummers in de top10 in de hitlijsten en een uitzinnig publiek, kun je zeggen dat Gers Pardoel het gemaakt heeft. Gers heeft het naar zijn zin en vindt zijn fans liefde. Hij eindigt na driekwartier zijn optreden met de hit ‘Ik Neem Je Mee’.