Band Boost 2012: Profuna Ocean

"Het genre waar wij ons in bewegen heeft een vaste groep liefhebbers over de hele wereld"

Redactie 3voor12 Rotterdam/Drechtsteden ,

De Band Boost 2012 is een samenwerking tussen de Popcentrale en Bibelot. De voorrondes vinden vanaf 17 december 2011 plaats in de Popcentrale, de finale in Bibelot. Wij stellen alvast de deelnemers aan je voor.

"Het genre waar wij ons in bewegen heeft een vaste groep liefhebbers over de hele wereld"

De Band Boost 2012 is een samenwerking tussen de Popcentrale en Bibelot. De voorrondes vinden vanaf 17 december 2011 plaats in de Popcentrale, de finale in Bibelot. Wij stellen alvast de deelnemers aan je voor. Dit keer Profuna Ocean.

Wie zijn jullie en waar kennen we jullie van?

Wij zijn Profuna Ocean. Een artrockband uit de regio Dordrecht/Gorinchem. Je kent ons wellicht van ons debuutalbum uit 2009: “Watching The Closing Sky” of van één van onze shows, zoals op het Zomerfeest in Gorinchem met Krystl en Racoon of samen met Focus in de Boerderij in Zoetermeer.

Omschrijf je muziek voor iemand die jullie nog nooit gehoord heeft:

Profuna Ocean is een sferische rockband die je verrast met ingetogen muzikale frases die van het  ene op het andere moment overgaan in stevige rockpassages. Onze muziek wordt gekenmerkt door afwisselende composities, waarin zowel gangbare elementen als diepgaande stukken een plaats hebben, aaneen gesmeed met doordachte overgangen. Denk hierbij aan een crossover van bands als Pink Floyd, Anathema en Porcupine Tree.

Waarom gaan jullie de Band Boost winnen?

Omdat wij iets toe te voegen hebben aan het huidige muzikale klimaat. Wij laten iets bijzonders horen, wat niet door veel bands gedaan wordt en voeren dit ook nog eens goed uit. Kwaliteit in combinatie met originaliteit zal de doorslag geven.

Hoe gaan jullie de wereld veroveren?

Het genre waar wij ons in bewegen heeft een vaste groep liefhebbers over de hele wereld. Ons debuutalbum is dan ook in veel landen positief gerecenseerd. Door volgend jaar met een sterk album de internationale markt te bestoken hopen we onze vaste aanhang weer te plezieren en natuurlijk ook veel nieuwe zieltjes te winnen voor Profuna Ocean, te beginnen in Nederland, maar zeker ook daarbuiten.

Komende shows/plannen:

Op dit moment zijn we bezig met de voorbereidingen voor de opnamen van een nieuw album. Nieuwe nummers worden geschreven en al bestaande nummers worden onder de loep genomen. De planning is dit album In de loop van 2012 in eigen beheer op te nemen en te releasen.