Vera laat horen klaar te zijn voor volgende stap met Bubbles & Bones

Rotterdamse ontstijgt haar talent met tweede album

Tekst: Hans van der Maas ,

Moeder Natuur houdt van muziek en levert vooral de laatste tijd een groot aantal Nederlandse talenten. Uit Rotterdam bijvoorbeeld komt Vera Jessen Jührend, artiestennaam Vera. Deze talentvolle singer-songwriter presenteert binnenkort haar tweede album 'Bubbles & Bones'.

Rotterdamse ontstijgt haar talent met tweede album

De arrangementen op 'Bubbles & Bones' grijpen je direct naar de keel, zonder te verstikken. Er blijft voldoende ruimte voor lucht, daar zorgt de krachtige en warme stem van Vera wel voor. Nog meer dan op haar debuut 'Leave a Line' uit 2009 bevestigt Vera haar destijds ontluikende en nu gevestigde status van zangeres en liedjesschrijver. In een aangename afwisseling van ballads en uptempo songs toont Vera aan klaar te zijn voor een volgende stap in haar carrière. Het zou mij niet verbazen als dat een grotere landelijke bekendheid is.

'Bubbles & Bones' opent zwoel met 'Lazy People', een lied met de potentie om toe te treden tot mijn zondagochtendrepertoire. Zacht ontwaken, geurige kop koffie in de buurt, zoiets. 'Lullaby', de tweede track, doet daar een schepje bovenop en ik besluit keer op keer op dat moment de cd verder te luisteren. Daarna volgt het met een Zuid-Amerikaans ritme getooide 'Cruelest Judge', dat de opmaak is voor het titelnummer, mijn favoriet omdat de melancholie hierin haar toppunt bereikt en me de komende werkweek in mijmert.

Via een harde schakel naar 'Your Call, dat wat doet denken aan het repertoire van de Belgische band Vaya Con Dios, bereik ik het uptempo '' Time be Mine' dat overgaat in het prettig walsende 'Release Me'. Inmiddels schenk ik mezelf een verse bak koffie in en laat me meeslepen in 'Kiss & Tell', waarop de benen vanzelf meebewegen. De zon breekt door, Moeder Natuur luistert blijkbaar mee. Tijd voor de climax, de laatste twee nummers, 'Locked Up' en 'Storm', kippenvelprikkelende ballads waarin de strijkers en de gevoelige stem van Vera overheersen. Kortom, een prima plaat die een doorbraak verdient.

Vera presenteert het album Bubbles & Bones op zondag 18 september in Rotown.