Sugar Fix van Laura Vane & The Vipertones: hoogstaande zomermuziek

Wanneer breekt Laura Vane door?

Tekst: Hans van der Maas ,

Dringend advies aan muziekminnend Nederland: maak vandaag nog kennis met de cd 'Sugar Fix' van Laura Vane & The Vipertones. Een plaat die vreugde aanwakkert en waarbij de soul je lijf vanzelf in beweging zet.

Wanneer breekt Laura Vane door?

Laura Vane & The Vipertones is een achtkoppig gezelschap van Nederlandse en Engelse muzikanten. Twee van de leden komen uit Dordrecht. Tezamen vormen ze een hechte band die met de tweede cd 'Sugar Fix' opnieuw overtuigt. Alle dertien nummers tonen aan dat het wachten is op de grote doorbraak. Een meeslepende song als 'Letting Me Love You' had, bijvoorbeeld, net zo goed op een cd van Joss Stone kunnen staan. Vooral in dit nummer klinkt de zang van Laura internationaal goed.

Maar daarmee doe ik de rest van de nummers tekort. 'In Or Out' is stevig gevuld met funk, rock ’n roll voert de boventoon in 'Floating' en in 'All Over Again' weerklinkt de blues. Het maakt van 'Sugar Fix' zeker geen allegaartje, een smeltkroes van stijlen. Nee, de overgoten jus smeedt de nummers aan elkaar en maakt het tot een smakelijk geheel. Strakke blazers, swingende drums, meeslepende bas en een overtuigende stem. Welke media pikken het verder op?

De zomer voor de deur en 'Sugar Fix' uit de speakers. Zon, zee en strand. En dan niet met lichtzinnige klanken, maar hoogstaande zomermuziek. Laura Vane & The Vipertones verdienen met hun tweede album een stevige plek in, laten we voorzichtig beginnen, Nederland. Geweldig album.