Popfolkband Zoey van Goey oogt onzeker

De vrolijke popsongs blijven niet in het geheugen hangen

Tekst: Linda Wimmenhove, Foto's: Marcel van Leeuwen ,

Het optreden van Zoey van Goey drijft op het enthousiasme van de band. De poppy folkliedjes worden door de band prima ten gehore gebracht. Helaas komen ze onzeker over en lijkt er iets essentieels te ontbreken. Zoey van Goey tourt in het voorprogramma van Belle and Sebastian. Vandaar hun aanwezigheid op Motel Mozaïque.

De vrolijke popsongs blijven niet in het geheugen hangen

Het optreden van Zoey van Goey drijft op het enthousiasme van de band. De poppy folkliedjes worden door de band prima ten gehore gebracht. Helaas komt de band onzeker over en lijkt er iets essentieels te ontbreken. Zoey van Goey tourt in het voorprogramma van Belle and Sebastian. Vandaar hun aanwezigheid op Motel Mozaique.

GEZIEN:
Zoey van Goey, Motel Mozaïque, Katrina, 8 april 2011

MUZIEK:
Zoey van Goey is een folkpop band uit Glasgow die vrolijke melodieuze gitaarliedjes maakt. De band zingt meestal meerstemmig en af en toe wordt er viool aan de muziek toegevoegd. Stuart Murdoch van Belle & Sebastian heeft de debuutsingle van deze band geproduceerd. Het debuutalbum van Zoey van Goey ‘The Cage Was Unlocked All Along’ is in 2009 uitgebracht.

PLUS:
Zoey van Goey is een enthousiaste band die duidelijk veel plezier heeft in optreden. De bandleden hebben een zichtbare klik met elkaar en dat maakt het optreden leuk om naar te kijken. De poppy liedjes van de band liggen lekker in het gehoor en worden prima ten gehore gebracht. De drummer van Zoey van Goey is in feite de frontman. Hij spreekt het publiek op een grappige manier toe en verlaat zelfs het drumstel om te gaan zingen. Zangeres Kim Moore heeft een mooie heldere stem en heeft een charmante onhandigheid, waarmee ze weet te boeien.

MIN:
Ondanks het speelplezier van Zoey van Goey, ontbreekt er toch iets essentieels. De liedjes zijn prettig om naar te luisteren, maar er is er geen één dat er echt uitspringt. The Cake And Eating It is uptempo en lokt de meeste reactie uit van het publiek. De band oogt onwennig en de bandleden zoeken continu bevestiging bij elkaar. Voor een band die al vijf jaar bij elkaar is, moet dit toch niet meer nodig zijn.

CONCLUSIE:
Zoey van Goey is een prettige band om naar te kijken, maar het brengen van vrolijke popsongs door een sympathieke band is helaas niet genoeg.

CIJFER:
6,5