Grant Hart speelt de zaal leeg

Voormalig cultheld valt hard van zijn voetstuk

Tekst: Marin van Campen, Foto's: Robert Tjalondo ,

Grant Hart maakte furore als drummer en zanger van Hüsker Dü. Na het uiteenvallen van deze legendarische band ging hij verder met Nova Mob. Toen ook dit project in 1997 ten einde kwam ging Hart alleen met gitaar verder. Groot succes valt echter ver te zoeken. De zin ‘in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst’ slaat zeker op Grant Hart. De kleine zaal van de Schouwburg was in eerste instantie goed gevuld, maar na een half uur waren de meeste bezoekers al teleurgesteld hun heil elders gaan zoeken.

Voormalig cultheld valt hard van zijn voetstuk

Grant Hart maakte furore als drummer en zanger van Hüsker Dü. Na het uiteenvallen van deze legendarische band ging hij verder met Nova Mob. Toen ook dit project in 1997 ten einde kwam ging Hart alleen met gitaar verder. Groot succes valt echter ver te zoeken. De zin ‘in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst’ slaat zeker op Grant Hart. De kleine zaal van de Schouwburg was in eerste instantie goed gevuld, maar na een klein half uur waren de meeste bezoekers al teleurgesteld hun heil elders gaan zoeken.

GEZIEN:
Grant Hart, Motel Mozaïque, Schouwburg Kleine Zaal, 9 april 2011

MUZIEK:
Solo rock van de voormalig oprichter/drummer/zanger van Hüsker Dü.

PLUS:

Een enkele song van Hart klinkt gelukkig niet zo heel erg slecht. Dit geldt vooral voor de kalmere nummers. Helaas valt er niet meer positiefs te vertellen over het optreden van deze vijftiger.

MIN:
Grant Hart krijgt het in z’n eentje voor elkaar de zaal leeg te spelen. Ongeïnteresserd plakt hij zijn nummers aan elkaar, vaak met de feedback van zijn gitaar. Nummers die klinken alsof de rest van de band uit is gevallen en Hart zelf ook niet meer zo fris is. De enige woorden die uit Hart’s mond komen zijn zijn songteksten en ook die klinken niet overtuigend.

CONCLUSIE:
Hart is beter af met een band. Iedereen kwam vol verwachting naar de Schouwburg, maar verlieten deze weer snel en volledig ontgoocheld. Veruit de grootste deceptie van Motel Mozaïque!

CIJFER:
2