Jacqueline Govaert is toonbeeld van het goede leven

Zwangere zangeres geeft enthousiast maar weinig spannend optreden

Tekst: Ramon Keyzer Foto's: Marcel van Leeuwen ,

Met Krezip bereikte ze in Nederland zo ongeveer alles wat maar mogelijk is. Ze is inmiddels moeder, zwanger van haar tweede kindje en ondanks de dikke buik staat Jacqueline vanavond in een uitverkocht Rotown. Haar debuut cd is erg treffend ‘Good Life’ getiteld en staat vol catchy radiovriendelijke liedjes waarvan de eerste single ‘Overrated’ alweer een dikke hit is.

Zwangere zangeres geeft enthousiast maar weinig spannend optreden

Met Krezip bereikte ze in Nederland zo ongeveer alles wat maar mogelijk is. Ze is inmiddels moeder, zwanger van haar tweede kindje en ondanks de dikke buik staat Jacqueline vanavond in een uitverkocht Rotown. Haar debuut cd is erg treffend ‘Good Life’ getiteld en staat vol catchy radiovriendelijke liedjes waarvan de eerste single ‘Overrated’ alweer een dikke hit is. Kan Jacqueline vanavond in Rotown verrassen met een spannende show of wordt het een brave en veilige bedoening?

De jonge meisjes die altijd vooraan stonden bij Krezip zijn inmiddels uitgegroeid tot jonge vrouwen. Voorin staan vanavond veel van deze netjes geklede vrouwen, sommigen nog steeds met moeders. Dit gegeven en de toch erg radiovriendelijke cd ‘Good Life’ doen vrezen voor een veilige en brave show.

Even na half tien verschijnt de vier man sterke band ten tonele, gevolgd door een dikke buik met daarachter Jacqueline Govaert. Ze is inmiddels zwanger van haar tweede kindje maar dat weerhoud haar niet van een korte toer door Nederland. Vanavond speelt ze, na het optreden in De Patronaat, haar tweede en laatste try-out en wel in een uitverkocht Rotown. Gehuld in een glitterjasje en met een bloem op haar hand straalt het geluk van haar af. Zeer passend begint ze dan ook met de titeltrack ‘Good Life’, een prima radiovriendelijk liedje waar er met ‘Forgive Me’ en ‘Hard To Disagree’ nog twee van volgen. Met ‘Finally In Love’, met heerlijk retro orgeltje en uitdagende zang, komt het optreden dan op gang.

Na ‘Big World’ verdwijnt nagenoeg de hele band en verschijnt er een kruk waarop Jacqueline plaatsneemt. Slechts begeleid door toetsenist Remko Kühne zingt ze het mooie kleine liedje ‘All I Want Is You’. Na het lekker rockende ‘Dare To Loose’ wordt het toppunt van zoetsappigheid bereikt met ‘No Never’. Goed verstopt in de setlist want het nummer wordt direct gevolgd door de Turtles cover ‘Happy together’. Jacqueline springt over het podium en het publiek zingt en klapt enthousiast mee. Met het rustige voortkabbelende ‘Break of day’ wordt een aanloopje genomen naar het tweede rustpuntje. De kruk keert terug en dit keer wordt Jacqueline slechts bijgestaan door Jan Peter Hoekstra op gitaar. Samen spelen ze het kleine slaapliedje ‘Here To Let You Know’.

De onmogelijke schoenen gaan uit voor het slotakkoord. Te beginnen met haar grote hit ‘Overrated’, waarbij je toch onwillekeurig wegdroomt naar een wit winterlandschap, kerstbellen en een knisperrend haardvuurtje. Couldn’t it be Christmas everyday? Natuurlijk wordt het nummer uitgerekt en mag het publiek meezingen (lalala). Dit doet ze erg leuk en de voorste rijen in het publiek doen ook echt enthousiast mee. ‘Hold Your Fire’ is vanavond één van de hoogtepuntjes en rockt, swingt en pompt in een lekker tempo door. Misschien de volgende single?

Jacqueline verdwijnt met band om niet veel later terug te keren voor de toegift. Net als bij Krezip kan ze het ook nu niet laten om voor nota bene één nummer van kleding te wisselen. “Nu een covertje van Lynsey De Paul”, roept Jacqueline. Waarna twee oudere bezoekers in het publiek het juiste nummer raden; “Sugar Me”. Prima cover maar ook niet meer dan dat.

Na exact een uur heeft Jacqueline, op het slaapliedje ‘Honey B’ na, haar gehele album gespeeld, inclusief i-Tunes bonus track en twee covers. Ze heeft het optreden duidelijk gemist. Haar enthousiasme en geluk stralen van het podium. Een uur lang geeft ze zich volledig. Erg indrukwekkend, zeker in haar toestand. De setlist is goed samengesteld met logischerwijs enkele rustpuntjes voor de zwangere. De nummers zitten over het algemeen goed in elkaar, zijn erg catchy en worden goed gespeelt, maar echt spannend wordt het nergens. En dat is jammer. Misschien gaat het wel te goed met Jacqueline…