Dagboek van een muzikant Dagboek van een muzikant

"Je eigen stukje Watt"

, Tekst: Esther Hogervorst

Dagboek van een muzikant

"Je eigen stukje Watt"

Tekst: Esther Hogervorst ,

Ook deze maand deelt Esther Hogervorst met ons het lief en leed van haar leven als muzikant. Ze is drumster van de meiden punkrock band QueenBee en houdt voor 3voor12/Rotterdam bij wat het harde Rotterdamse muzikanten-leven zoal brengt.

"Je eigen stukje Watt"

Ik loop nog wel eens langs wijlen WATT (ik resideer daar ergens in de beurt) en dan slaat de droefheid me toch wel om het hart. Ik snap niet zo goed waarom alle poppodia in Rotterdam altijd te maken krijgen met een (dreigend) faillissement.

Misschien wonen er in Rotterdam alleen maar managers die niet kunnen managen, of hebben we een bijzonder subsidie beleid, of houden de Rotterdammers niet van popmuziek, of is alles in Rotterdam gewoon duurder, of zijn de vrijwilligers te schaars etz. Et-fuckin’-cetera.

Het is toch vreemd dat alle zichzelf respecterende steden in Nederland een behoorlijk poppodium hebben (soms zelfs wel eens  meer dan twee behoorlijke poppodia) en dat dat in Rotterdam niet lijkt te lukken. Nou zal ik de laatste zijn om te zeggen dat ik er bijzonder veel verstand van heb, maar wat 020 kan kan 010 toch ook?

“Gelukkig hebben we de EXIT nog”, hoorde ik iemand in de kroeg naast me zeggen.  Dat is waar en ik ben dan ook geheel EXIT fan maar ik zie the Stooges of Bloc Party er niet spelen.” Ja en gelukkig is Rotown er nog” was het antwoord. Ook mee eens maar dat is nu niet een tent waar je als leuk beginnend Rotterdams bandje ook een  plekje krijgt en lang niet alle stromingen worden daar regelmatig vertegenwoordigd.

Up-side van het faillissement? Je kon je eigen stukje Watt kopen via een internetveiling.
Mischien moeten we Opstelten, als hij klaar is met dat geneuzel in Den Haag, maar eens vragen zich over het probleem te buigen…

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam