Muziek, Poëzie, Bier en Chips bij HAUSMAGGER in De Unie Muziek, Poëzie, Bier en Chips bij HAUSMAGGER in De Unie

Ted en Ed maken er weer een feestje van.

, Tekst: Robert Zwamborn, foto's: Evelyn Wiesen & Ger Driesens, 010foto.

Muziek, Poëzie, Bier en Chips bij HAUSMAGGER in De Unie

Ted en Ed maken er weer een feestje van.

Tekst: Robert Zwamborn, foto's: Evelyn Wiesen & Ger Driesens, 010foto. ,

In het kader van Metropolis in Town staan de culthelden van Hausmagger zaterdag 23 oktober in De Unie. Vanavond worden de heren Theo (Ted) Wesselo en Ed Seweratti bijgestaan door de jonkies Myrle Kloens op bas en Daim de Rijke op drums.

Ted en Ed maken er weer een feestje van.

Wat naar eigen zeggen drie jaar geleden begon als een manier om hun taakstraf in te vullen, is uitgegroeid tot een volwaardige act die het achterzaaltje van De Unie zo goed als vol krijgt. Niet alleen dat, Hausmagger weet er ook nog een mooi feestje van te maken.

Hausmagger trapt vanavond af met het nummer Wat Een Gozer!, waarin Wesselo de ´gozer´omschrijft die hij vroeger eigenlijk had willen zijn. Het is een typerend liedje voor de band: de eerlijke, recht-voor-je-raap teksten van Wesselo worden ondersteund door het melodieuze en pakkende gitaarspel van Seweratti.

Meteen na het openingsnummer is het al tijd voor een van Ted´s gedichten. Gedurende de avond zullen er nog vele volgen, waaronder Sollicitatiegedicht 7 (´Hee klootzak, heb je nog werk voor me???´) en Sollicitatiegedicht 7b (´Hee klootzak...  Ach laat maar zitten´). Er is zelfs een heuse gedichtenwedstrijd aan het optreden vooraf gegaan (of niet?) en vanavond worden de winnaars bekend gemaakt. Helaas zijn nummer 2 en 3 niet komen opdagen. Gelukkig is de winnaar er wel, Ruud, en krijgt de gelegenheid om twee van zijn gedichten ten gehore te brengen. Podiumdier Ruud heeft er zin in en blijft gedichten spuien, maar op een gegeven moment vind Ted het wel welletjes. Nu is hij weer aan de beurt.

Het grootste deel van hun album Dicht & Sloopwerk wordt vanavond gespeeld, met als hoogtepunten de cult-klassiekers Man In De Metro en Die Stad Is Van Ons. Sommige nummers zijn in een nieuw jasje gestoken, wat zeker een vooruitgang is. Daarnaast wordt er nieuw materiaal gespeeld met voor Hausmagger kenmerkende teksten als ´er zit een hoer in mijn hoofd´ en ´je loopt/praat/kijkt als een homo, maar dat maakt me niet uit, want je bent een fijne vent!´. Ook vanavond heeft Ted weer een stuk of honderd papiertjes in zijn zakken zitten, waar hij de songteksten vanaf leest. Het zijn er zoveel dat het af en toe een tijdje duurt voordat hij het juiste papiertje gevonden heeft.

Los van de muziek en gedichten weet Hausmagger er ook een mooie show van te maken. Ted strooit met zakjes chips, zoekt veel contact met het publiek en Ed loopt zowaar een rondje door het publiek bij een van zijn solo´s. De piepjonge ritmesectie weet ze met groot enthousiasme te ondersteunen. Het publiek vermaakt zich dan ook prima en danst er lekker op los.

Na het spelen van de toegiften Elke Ochtend en Dag Als Vandaag is het mooi geweest. Ted wil nog wel doorgaan, maar ze hebben nu eenmaal niet meer nummers. De Rotterdammers verlaten onder luid gejuich het podium. Rotterdam hebben ze al veroverd. Nu de rest van Nederland nog.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam