Ming's Pretty Heroes on tour in Duitsland, deel I Ming's Pretty Heroes on tour in Duitsland, deel I

"Ik voel me gevleid door een aantal huwelijksaanzoeken, maar aangezien ik niet in het huwelijk geloof heb ik ze toch maar afgeslagen"

, Tekst: Ai Ming Oei

Ming's Pretty Heroes on tour in Duitsland, deel I

"Ik voel me gevleid door een aantal huwelijksaanzoeken, maar aangezien ik niet in het huwelijk geloof heb ik ze toch maar afgeslagen"

Tekst: Ai Ming Oei ,

Drie weken lang draait Ming’s Pretty Heroes, bestaande uit Ai Ming Oei, Max van Zutphen, Frans Verburg, Sander van Dijck en Jordi Geuens, mee in het Duitse Songs and Whispers circuit. Met een excel sheet van meer dan dertig optredens vertrokken ze 19 oktober voor hun eerste optreden. Ming houdt voor 3voor12/Rotterdam een tourverslag bij. Deze week deel 1.

"Ik voel me gevleid door een aantal huwelijksaanzoeken, maar aangezien ik niet in het huwelijk geloof heb ik ze toch maar afgeslagen"

Drie weken lang draait Ming’s Pretty Heroes, bestaande uit Ai Ming Oei, Max van Zutphen, Frans Verburg, Sander van Dijck en Jordi Geuens, mee in het Duitse Songs and Whispers circuit. Met een excel sheet van meer dan dertig optredens vertrokken wij 19 oktober voor ons eerste optreden.

Week 1

Groningen
We kunnen nog even acclimatiseren in het noorden van ons kikkerlandje, de eerste show is namelijk nog op Nederlandse bodem. Aangekomen in het Platformtheater (het 3fm podium tijdens Noorderslag) ontmoeten wij Olaf Caarls (Long Conversations). Olaf zal de komende drie weken met ons mee toeren. Het podium is niet al te groot. Voor het publiek staan tafeltjes, stoeltjes en kaarsjes. Het Groningse publiek biedt een aandachtig luisterend oor. De aankondigingen kunnen nog in het Nederlands (hierna wordt het een mix van Engels en Duits), de hoed waarmee we na de optredens rondgaan wordt niet al te veel gevuld en de cd verkoop is nog niet spetterend. Dat dát heel anders kan merken we al snel genoeg.

Bremen, Hannover
Na een kort nachtje in het appartement van de eigenaren van het Platformtheater, Nina en Laurens, is de band-band al direct gesterkt. Ming deelt een bed met Max en de andere jongens maken in de kleine ruimte kennis met elkaars ademhalingen en andere nachtelijke sounds.

We zetten onze reis voort naar Bremen waar tourpromotor Heiko op ons wacht in zijn kantoor. De reis zou een uur of twee moeten duren, ware het niet dat er halverwege vijftig meter voor ons een vre-se-lijk ongeluk gebeurt. Gelukkig zijn er geen gewonden en weten we waarom we in de file staan. Het niet weten waaróm je in hemelsnaam een uur stil staat besloten we namelijk nog erger te hebben gevonden.

Aangekomen in Bremen brengt Heiko ons naar de artist flat. Een schattig flatje in een echte Bremense multiculti wijk. Tot onze beschikking hebben we drie slaapkamers en een keukenchillplek. Voor het overgrote deel zullen wij na het spelen terugkeren naar deze flat.

Vanwege de vertraging wordt de tourbriefing ingekort. In Hannover staan ons namelijk een instore gig bij Hot Shot Records en een show in GIG-Linden te wachten. Jammer genoeg redden we het niet om op tijd bij Hot Shot records te zijn en blijkt het publiek --dat speciaal voor ons gekomen was-- alweer weg te zijn! Een ontzettende bummer. Olaf en ik doen nog een paar akoestische nummers, kletsen wat met de eigenaar en besluiten naar de volgende venue te gaan.

Gig Linden is een venue van grandcafé-achtige setting. De akoestische piano die er staat wordt door Frans geadopteerd en ook de gitaarversterker blijft in de auto. We spelen een akoestisch georiënteerde set die gelukkig erg in de smaak valt. Zoals gezegd schoten de cd verkopen omhoog en ook de hoedopbrengst was zeker niet teleurstellend. Trial and error leert ons de tricks of the trade: Leg zelf vast een briefje van tien euro in de hoed en de lieve Duitse mensen volgen vaak je voorbeeld. Overigens zijn we er al na een paar dagen achter dat de Duitsers echt veel sympathieker zijn dan onze eigen Hollanders.  Geluidsmannen, venue houders, barmannen, voorbijgangers. Iedereen is behulpzaam, aardig, lief, knap, spontaan, rijk, succesvol, slim; kortom ideaal.

Gevoelig, phoner’s, radio en weer Bremen
Al snel zijn MPH en Olaf een hechte groep. Alle jongens zijn heerlijk gevoelig zodat het voor mij als enig meisje prima te doen is. Niks geen lompe gasten: Het theehandelskantoor wordt bezocht voor quality tea, de meegebrachte terror monotronnentjes zorgen voor diepe connecties en als Sander’s Casio Sk-5 Sampler keyboard door de monotron filters gehaald kan worden, is de toon gezet. Tussen de alternative MPH popmuziek door wordt er aandacht besteed aan het maken en herkennen van zoveel mogelijk terror sounds en situaties. Ming’s Pretty Heroes en Long Conversations zijn vanaf nu: Terror Kinder. Gevoelige, lieve terror kinder waarvan de helft vegetariër is. Voor je het verkeerde beeld krijgt; we lusten toch ook wel bier en whisky. Dat je het weet. We zijn heus wel stoer.

Tussen alle bedrijven door doen Olaf en ik een telefonisch interview voor Radio Jade. Ook rijden we naar Delmenhorst om daar geïnterviewd te worden voor Radio Weser TV. De interviewer is een lieve Duitse jongen. Hij vraagt ons wat we vinden van de country side. Niet wetend waar deze vraag precies vandaan komt reageren Olaf en ik allebei positief. Olaf vindt het vooral leuk dat er veel bomen zijn in Duitsland. Onze liedjes en interviews worden niet live uitgezonden, maar opgenomen. “We gaan het vandaag nog even bewerken en zenden het deze week uit”. We hopen er nogal op dat we nagesynchroniseerd gaan worden. Als we die MP3’s nog mogen ontvangen zullen we deze op zekers op het net doen laten verschijnen. Dat is dus terror!

Heiko heeft ons gevraagd flexibel te zijn en dat blijkt nodig als we spelen in het Hafen Casino; een klein truckerscafé. We gaan er vanuit dat deze venue een foutje moet zijn geweest, dit is namelijk weer té terror. Gelukkig is de show van de avond erna in Muddy’s wél ontzettend leuk. Even nog zijn we bang dat we geen publiek zullen hebben, maar dan loopt het toch nog vol. We spelen een mooie intense show en de mensen zijn enthousiast. Als toetje spelen mijn jongens samen met Olaf nog Neil Young’s Helpless. Dit zorgt ervoor dat de hoed wordt afgetopt met extra veel “scheinen”.

Hamburg, Osnabrück, Schortens, Delmenhorst
Weekend: werk aan de winkel! In de ochtend nemen Sander, Max, Olaf en ik de trein naar Hamburg. We zoeken naar de juiste metro en komen aan op de plaats van bestemming, een balkon boven de beroemde Reeperbahn. Balcony tv interviewt ieder van ons en we spelen ieder een song. We brengen met behulp van akoestische gitaar, en de Casio Sk-5, inclusief de ingebouwde ritme box, de song ‘Appealing’ ten gehore. Kort daarna springen we weer de trein in, we moeten namelijk nog bijna 3 uur reizen voor we in Osnabrück aankomen. De avond loopt verschrikkelijk uit, maar als we dan eenmaal spelen is het wederom een groot succes. Ik voel me gevleid door een aantal huwelijksaanzoeken, maar aangezien ik niet in het huwelijk geloof heb ik ze toch maar afgeslagen.

Om half vier ’s nachts komen we weer aan in onze artist flat. De nacht is kort, want niet veel later vertrekken we voor een matinee naar het Fair Café in Schortens. Een biologische taart- en koffiegelegenheid en muziekpodium ineen. Backstage liggen vijf krantenartikelen klaar waarin het optreden van vandaag met flinke foto en mooie omschrijving wordt gepromoot. De venuehouders zorgen goed voor ons en hebben een heerlijke biologisch vegetarische maaltijd voor ons gekookt. De opkomst was goed, de show super fijn.

We sluiten het weekend af in Delmenhorst’s Kerem Kultur Kneipe. Wederom worden we super goed ontvangen. Helaas zijn er vanavond niet zo heel viele leute. Wel kopen ze allemaal een cd en is de hoed mooi gevuld.

We zijn klaar voor week 2! Lees je volgende week weer verder?

Check onze website www.mingsprettyheroes.com voor linkjes naar de Songs and Whispers keuken recording van Appealing. Het Balcony TV filmpje laat nog een week of 2 op zich wachten.

Biss schnell... xx MING  

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam