Typhoon & New Cool Collective openen Buma Rotterdam Beats in stijl Typhoon & New Cool Collective openen Buma Rotterdam Beats in stijl

Voor iedereen die van Chocolade houdt

, Tekst: Linda Wimmenhove Foto's: Marcel van Leeuwen

Typhoon & New Cool Collective openen Buma Rotterdam Beats in stijl

Voor iedereen die van Chocolade houdt

Tekst: Linda Wimmenhove Foto's: Marcel van Leeuwen ,

Donderdag vond in Off_Corso het openingsconcert van de eerste editie van het Buma Rotterdam Beats festival plaats met rapper Typhoon en de jazzy funkband New Cool Collective, die hun krachten hebben gebundeld in een unieke samenwerking. De rapper en de band brachten de EP ‘Chocolade’uit en stonden al vaker samen op het podium, onder andere op Lowlands.

Voor iedereen die van Chocolade houdt

Wie/wat/waar
Typhoon & New Cool Collective in Off_Corso

Plus
Donderdag vond in Off_Corso het openingsconcert van de eerste editie van het Buma Rotterdam Beats festival plaats met rapper Typhoon en de jazzy funkband New Cool Collective, die hun krachten hebben gebundeld in een unieke samenwerking. De rapper en de band brachten de EP ‘Chocolade’uit en stonden al vaker samen op het podium, onder andere op Lowlands. Typhoon heeft O-Dog en zangeres Dinopha meegnomen (tevens broer en zus), die een aangename aanvulling zijn. New Cool Collective opent, onder de bezielende leiding van Benjamin Herman, de avond. O-Dog kondigt vervolgens Typhoon aan, waarna het feest echt kan beginnen. De nummers volgen elkaar in een rap tempo op en dit zorgt ervoor dat zowel de artiesten als het publiek geen rust krijgen. Als broer Blaxtar het podium opkomt, wordt hij met gejuich onthaald.

Typhoon en Benjamin Herman zijn echte podiumdieren en zij weten het publiek moeiteloos mee te krijgen. Als de armen in de lucht moeten, gaan ze in de lucht, het publiek gaat zelfs zitten en springen op commando. Bij ‘Brand Los’ zingt bijna de hele zaal het refrein mee.

De teksten van Typhoon zijn raak en het is duidelijk dat deze rapper maatschappelijk betrokken is en zijn muziek echt ergens over gaat. De samenwerking met New Cool Collective blijkt een gouden greep. De band en de rapper vullen elkaar perfect aan en de blazers zorgen ervoor dat het publiek niet stil kan staan.

Na bijna twee uur spelen is het tijd voor het laatste nummer, 'Licht Aan'. Een meer toepasselijk einde dan uit volle borst "Tot het licht aan gaat" mee te zingen is er niet.
 
Min
Deze avond kende nauwelijks minpunten, behalve dat het geluid niet altijd goed was, waardoor de teksten van Typhoon niet altijd goed verstaanbaar waren. Het festival kan zich verder geen betere opening wensen.

Cijfer: 9,5

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam