Scram C Baby laat nieuw album horen en meer Scram C Baby laat nieuw album horen en meer

Amsterdammers op vol vermogen in Exit

, Foto's: Marcel van Leeuwen Tekst: Marin van Campen

Scram C Baby laat nieuw album horen en meer

Amsterdammers op vol vermogen in Exit

Foto's: Marcel van Leeuwen Tekst: Marin van Campen ,

Ter gelegenheid van hun recent verschenen album tourt Scram C Baby door het land. Vrijdag deed de band Rotterdam aan om in Exit de nieuwste creaties ten gehore te brengen. 3VOOR12/Rotterdam-Drechtsteden doet verslag.

Amsterdammers op vol vermogen in Exit


Op het affiche voor deze avond prijken de namen Anni K en Scram C Baby. Goed voor een vermakelijk avondje rauwe muziek. Helaas moet eerstgenoemde op het laatste moment afzeggen wegens privé-omstandigheden en dus zijn de Amsterdammers de enigen die vanavond het podium van Exit vullen.

Daarmee is het podium beter gevuld dan de zaal. Een teleurstellend aantal mensen weet de weg naar de Mauritsstraat te vinden deze vrijdag. Zou dat komen omdat Scram C Baby al jaren het best bewaarde geheim uit de Excelsior-stal is? Na het ter ziele gaan van vroege labelgenoten Ceasar, Daryll-Ann en Johan lijkt de weg naar groot succes voor de formatie van voorman John Cees Smit helemaal open. Zeker met het nieuwe album Slow Mirror, Wicked Chair.

Het optreden begint dan ook met een nummer van deze plaat, Genius. In rap tempo wordt de setlist afgewerkt, zoals we van Scram C Baby inmiddels gewend zijn. De veelal korte nummers volgen elkaar snel op en de band krijgt het steeds meer naar de zin. Op één track na krijgen de aanwezigen de complete nieuwe cd voorgeschoteld. Dit aangevuld met ouder materiaal uit het achttienjarige ouevre van Scram C Baby, inclusief klassiekers als Kill The Lesbian Underground. Ook M.A.R.I.T. wordt gespeeld. Dit nummer is een ode aan eerdergenoemde band Ceasar, waar drumster Marit de Loos deel van uitmaakte om zich vervolgens bij de, vaak wisselende, formatie van Smit te voegen. M.A.R.I.T. staat ook op Slow Mirror, Wicked Chair.

Het publiek mag ook even zingen, maar niet een bekend nummer van Scram C Baby waarbij Smit de microfoon de zaal in richt. Nee, het is Lang Zal Hij Leven, gericht aan de jarige gitarist Frank van Praag. Als cadeautje speelt Van Praag tijdens Ear Truck een uitzinnige gitaarsolo.

Na een klein uur verlaat de band het podium om, zoals beloofd door bassist Geert de Groot, terug te komen voor een toegift. Deze wordt geopend met Around en na nog twee nummers weer afgesloten met Tebaxtro. Hiermee komt een einde aan een avondje Scram C Baby in Rotterdam. De (onverdiend) lage opkomst deerde de hoofdstedelingen niet, want de prestatie was als voor een volle zaal: uitstekend en op vol vermogen!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam