Populaire reggaester Gyptian doet Off Corso aan Populaire reggaester Gyptian doet Off Corso aan

Een sterke show door een echte ladies' man

, Tekst: Tycho Bear Foto's: Peter de Hoog

Populaire reggaester Gyptian doet Off Corso aan

Een sterke show door een echte ladies' man

Tekst: Tycho Bear Foto's: Peter de Hoog ,

Gyptian is dé reggaester die in 2006 furore maakt met zijn superhit 'Beautiful Lady' en in één klap wereldberoemd werd. Sindsdien is zijn naam alleen maar groter geworden. Zeker sinds zijn zomerhit 'Hold Yuh' van dit jaar. Op 7 november staat de man met zijn band dan ook in een volle Off Corso. Ook andere steden in Nederland doet Gyptian aan en dat maakt hem de meest populaire reggaezanger van het moment. Iedereen wil deze zanger met zijn zoetsappige nummers en aparte stem zien en horen.

Een sterke show door een echte ladies' man

De zaal is al vanaf 21:00 goed gevuld want rond dat tijdstip zou de show eigenlijk moeten beginnen. De show vangt echter een stuk later aan dan gepland met het voorprogramma. Eén van de supportacts is Angelo King. Angelo is een Engelstalige Rotterdamse rapper die al met diverse redelijk grote namen uit het buitenland heeft gewerkt. Hij is heel zwak in het kleine kwartiertje dat hij krijgt en in dat kwartiertje krijgt hij het publiek dan ook niet mee. Wel geeft hij nog wel aan dat er een afterparty is na de show in een club in Delfshaven. Daar gaat hij zijn nieuwe clip met Gyptian schieten van een track die zij samen die dag hebben opgenomen. Het resultaat daarvan is ongetwijfeld binnenkort te zien.


Na een pauze van ongeveer twintig minuten is het dan eindelijk tijd voor de ster van de avond. Gyptian en zijn band gaan direct voortvarend van start en krijgen vanaf de eerste tonen het publiek mee. Dat Gyptian een ladies' man is was al langer duidelijk door zijn vele liefdesnummers. Het wordt vandaag weer bevestigd door de vele vrouwen die aanwezig zijn en het vele geschreeuw dat volgt bij de hits. Hij heeft ook een apart geluidje dat hij regelmatig doet en grappig is. De show gaat in volle vaart door met de sterke band en hij doet behalve zijn eigen nummers een aantal covers . Ook een aantal nummers van zijn plaat die deze zomer is uitgekomen komen voorbij. Pas aan het einde van de show komen de grootste hits van Gyptian langs; 'I Can Feel Your Pain', 'Beautiful Lady' en 'Hold Yuh'. Vooral bij 'Beautiful Lady' en 'Hold Yuh' gaat de zaal helemaal los en beide nummers zijn live sterker dan op het album. Na 'Hold Yuh' zit de show van bijna anderhalf uur erop en is er geen toegift. De zaal stroomt niet direct leeg, want door de verschillende dj’s worden nog een paar platen gedraaid en sommige zullen ook naar de afterparty gaan. Duidelijk is dat Gyptian voor iedereen een goede show heeft neergezet en men met een bevredigd gevoel naar huis kan gaan. De show versterkt zijn status van meest populaire reggaezanger van het moment.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam