Ming's Pretty Heroes on tour in Duitsland, deel II Ming's Pretty Heroes on tour in Duitsland, deel II

Voor mijn neus drijft er een man weg op de MPH-wolken. Een heerlijk aanzien!

, Tekst: Ai Ming Oei Foto's: Ming's Prety Heroes

Ming's Pretty Heroes on tour in Duitsland, deel II

Voor mijn neus drijft er een man weg op de MPH-wolken. Een heerlijk aanzien!

Tekst: Ai Ming Oei Foto's: Ming's Prety Heroes ,

Drie weken lang draait Ming’s Pretty Heroes, bestaande uit Ai Ming Oei, Max van Zutphen, Frans Verburg, Sander van Dijck en Jordi Geuens, mee in het Duitse Songs and Whispers-circuit. Met een excelsheet van meer dan dertig optredens vertrokken wij op 19 oktober voor ons eerste optreden en zullen wij het laatste spelen op 7 november. Olaf Caarls van Long Conversations reist en speelt ook mee. Hier deel 2 van ons toerverslag.

Voor mijn neus drijft er een man weg op de MPH-wolken. Een heerlijk aanzien!

Drie weken lang draait Ming’s Pretty Heroes, bestaande uit Ai Ming Oei, Max van Zutphen, Frans Verburg, Sander van Dijck en Jordi Geuens, mee in het Duitse Songs and Whispers-circuit. Met een excelsheet van meer dan dertig optredens vertrokken wij op 19 oktober voor ons eerste optreden en zullen wij het laatste spelen op 7 november. Olaf Caarls van Long Conversations reist en speelt ook mee. Hier deel 2 van ons toerverslag.

Week 2

Bremen en Hamburg
Na een heftig weekend spelen we een keer dicht bij huis, namelijk in het Bremense Fallstaf Shakespeare Theater. De show heeft een semi-akoestische vibe en voelt best lekker. Helaas krijgen we bij ons laatste nummer het bericht dat de buren de politie hebben gebeld vanwege geluidsoverlast. Lekker irritant, die hypersensitieve oren. We zaten er net zo lekker in.

De dag erna lijkt een veel betere te gaan worden. Eerst spelen wij een middagconcert in het theater van de universiteit van Bremen. Om meer publiek binnen te lokken ‘busken’ we wat rond het terrein. Gek genoeg lijken de Bremense studenten niet zo in te zijn voor live muziek. Minderwaardige blikken en snauwerige ‘nein’s’ zijn niet schaars. Gelukkig zit de zaal - als we eenmaal gaan beginnen - tóch nog vol. Frans speelt de sterren van de hemel op de beschikbare Bösendorfer vleugel en het maakt het korte optreden extra leuk. We halen een flinke hoed met geld op en mengen ons nog even tussen de studenten in de mensa. Voor de meesten van ons een geheel nieuwe ervaring, maar wat een leuke!

Wij vervolgen onze weg en komen aan bij het Super Bude Hostel in Hamburg. Max en Frans, die er al eens eerder geweest zijn, hebben het er al heel de week over. Dit hostel is terror. Maar, blijkt als ons de frisse kleuren en mooie bloemen tegemoet komen, terror in de goeie zin van het woord. Kitty, het meisje van de Super Bude, maakt het voor de jongens allemaal nog leuker. Wat een mooie ogen heeft ze, en als een niet nader te noemen bandlid ook nog eens zegt ‘Hey Kitty, leuk dat jullie er ook zijn!’, dan weet je wel hoe laat het is... Oh ja, we hebben ook een record aantal cd’s verkocht. Dit was een super leuke avond.

Echt een beetje minder; Wilhelmshaven
De dag dat touroperator Heiko ons een beetje gaat irriteren is aangebroken als we aankomen bij een cd-winkel in Wilhelmshaven. Het is de bedoeling dat we een instore gig spelen om de show van de avond te promoten. Met zo’n beetje alleen de eigenaar als publiek voelen we ons vrij nutteloos. Later realiseren we ons dat het een slechte voorbode was voor de avond, want larperscafé (no offense to the larpers, echt niet) Anno 1300 telt wat ons betreft niet als venue. Ikzelf vind het spelen een avond lang stom, maar de band maakt het  weer goed; de volgende dag melden zich een aantal fans uit 1300, verkopen we wat cd’s en komen we pardoes met een geniale nieuwe albumnaam op de proppen, meet: Larpers of the Universe. (nog steeds no offense to the larpers, we hebben er nog hele leuke filmpjes over op youtube gekeken).

Oldenburg, Bremen, Achim
Nieuwe dag, nieuwe kansen; na de optredens in Wilhelmshaven, die tezamen toch echt wel als een fiascootje mogen worden beschouwd, kijken we reikhalzend uit naar de Polyester Bar te Oldenburg. We komen aan in een gloednieuwe, maar flink gerelicte 70’s club. Morten en Martin, respectievelijk onze geluidsman en contactpersoon, heten ons welkom. We spelen een superleuke show voor een enthousiast en jong publiek. Met name dat laatste hadden we nog niet zo heel veel meegemaakt. MPH en Long Conversations bestellen wat biertjes en gaan de dansvloer op. Onze single boys hunten er op los, maar de enige die uiteindelijk een heus meisjeskusje aangeboden krijgt ben ikzelf. Het winggirlprincipe moet nog even wat beter uitgewerkt worden. We zullen het volgende week nog eens uitproberen bij ons optreden in Hamburg (Kitty heeft beloofd nog eens te komen kijken bij onze volgende gig).

MPH kan er na deze prachtige ervaringen weer tegenaan! De dag erna hebben we wat extra tijd, so we hit the center of Bremen. Lekker koffie drinken en relaxed internetten is aan de orde. In de avond staat ons een optreden in de Townside te wachten. De venue is niet groot, maar wel barstensvol. Het optreden is daardoor een mooi en intiem gebeuren. Voor mijn neus drijft er een man weg op de MPH-wolken. Een heerlijk aanzien!

We sluiten het weekend af met een optreden in Achim. Max heeft ons al een week lang voorbereid op het lame stadslogo dat volgens hem heel wat meer zegt over de stad dan je zou willen. En jammer genoeg heeft hij een klein beetje gelijk. De venue is niet zo bijzonder, toch verkopen we nog best wat cd’s en sluiten we de avond af met een mooi aantal Franziskaner Weissbiertjes.

Groupies en liefde
Alhoewel Sander niet expliciet rokkenjaagt melden zich gedurende de tour steeds meer dames op zijn Facebookprofiel. Max hoopt op een weerzien met de Hamburgse Kitty volgende week in de Astra Stube, maar deelt vooralsnog helaas vaker zijn telefoonnummer uit dan hij er een binnenkrijgt. Ik zelf hou mijn Ming’s Pretty Heroes FB page in de gaten; het aantal fans groeit iedere dag een beetje. In de artist flat houdt iedereen nog altijd van elkaar; we brengen elkaar thee op bed, koken de eitjes naar ieders specifieke wensen (jongens zacht, ik hard) en halen we om beurten vers brood. Tussen al dit schattige gedoe door wordt er nog wel flink gemonotronned en ontstaan er steeds meer Logic Terror Tracks.

Lees volgende week verder over onze laatste tourweek! Kijk intussen op onze website voor linkjes naar filmpjes ed. Dit kan op www.mingsprettyheroes.com. Check ook www.longconversations.nl voor het tourverslag van Olaf’s point of view.

Veel liefs van Hai Ming Doei, Max Feuer, Trance Verburg, Sampler van Dijck,
Jordike en ook een beetje van onze Olax.

xx

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam