Jack Parow in Rotown: holland ligt aan zijn voeten Jack Parow in Rotown: holland ligt aan zijn voeten

One-hit-Wonder Gers in het voorprograma

, Tekst: Marcel van Leeuwen Foto's: Dennis Wisse

Jack Parow in Rotown: holland ligt aan zijn voeten

One-hit-Wonder Gers in het voorprograma

Tekst: Marcel van Leeuwen Foto's: Dennis Wisse ,

Na deze zomer een voorproefje te hebben gehad tijdens het Metropolis festival, mocht Jack Parow weer aantreden in Rotterdam. Rapper Gers Pardoel mocht het voorprogramma verzorgen.

One-hit-Wonder Gers in het voorprograma

Deze zomer was de zomer van anti-held Jack Parow. Met het WK voetbal in Zuid Afrika, werd hiermee ook de aandacht getrokken naar zaken daarbuiten. Ook muzikaal. Aangezien het Afrikaans zo dicht bij onze taal ligt (net als Fries of Limburgs), gingen de Belville groepen de grens over en kwam men ons land binnenvallen. Op Metropolis en later die avond in Rotown liet Jack Parow met een hele groep vrienden al zien wat hij kon, nadat hij door TopNotch was gecontracteerd. Het werd een groot feest. Vlak voor Lowlands kwam zijn plaat in Nederland uit en mocht hij op dit festival optreden. Het succes daar kon alleen al opgemaakt worden uit het feit dat de tent op Lowlands wel vier maal gevuld kon worden met het aantal mensen dat nog buiten de tent stond te luisteren. Een kleine misrekening van de organisatie die "Die Antwoord" wel in de Bravo liet optreden. Nu is het tijd voor een kleine tour door Nederland die wederom in Rotterdam begint.

Hoe populair Jack Parow is in onze stad (en Utrecht) blijkt wel  uit het feit dat het optreden in Rotown al tijden uitverkocht is. Bij aanvang van het voorprogramma was de zaal nog niet helemaal vol, maar het stond voor het podium toch al volgepakt, terwijl rapper Gers Pardoel zijn ding kwam doen. Voor wie de naam niets zegt kent men hem waarschijnlijk wel van zijn samenwerking met Sef en Big2 van The Opposites met 'Broodje Bakpao'. Dat dit zijn grootste wapenfeit is tot deze dag blijkt toch ook al snel. Een nummer gaat onder andere ook over zijn aanraking met de New Kids en een aantal van zijn andere projecten/ remixes komen ook voorbij, maar het publiek gaat pas echt los als Gers voor het laatste nummer 'Broodje Bakpao' zingt. Het optreden was vrij kort maar erg vermakelijk en een goede opwarmer voor Jack. Bij de andere optredens in het land is er overigens elke keer een ander voorprogramma.
 
Jack Parow heeft ervoor gekozen om dezelfde set te doen als op Lowlands, met dezelfde mensen. Waar in juli nog een batterij aan gasten mee was gekomen, blijft het deze keer bij Jack zelf, de DJ en bij een aantal nummers zijn begeleidingsband. Op Lowlands bleek dit soms toch een gemis en kwam het soms net niet energiek genoeg over. Jack heeft er echter vanavond zin in en geeft vol gas. Dat de DJ bij de overgangen dit tempo soms niet kan bijhouden is dan weer een minpuntje, maar wat wil je na zo'n lange vlucht uit Zuid Afrika. Van 'Ek wens Jy was Myne', naar 'Dans Dans Dans' waar het publiek echt los kan tot 'Parow To Paarl' en 'Hier's Hy Nou', stuk voor stuk doet het publiek goed mee. Maar bij de single 'Cooler Es Ekke' gaat het dak er echt af. Eigenlijk gaat het allemaal nog te snel en zijn er genoeg nummers over om nog te spelen. Als het publiek echter luid schreeuwt om een toegift, is Jack al snel weer terug om een freestyle te doen en vervolgens een tweede up tempo versie van 'Cooler Es Ekke'. Ergens jammer, want Jack heeft zoveel meer leuke nummers, maar dat maakt de geslaagdheid van de avond er niet minder om. Rotown stond op zijn kop en heeft een goede avond gehad. Kom snel terug Jack met meer, Holland ligt aan je voeten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam