Hef vindt zichzelf altijd de beste Hef vindt zichzelf altijd de beste

State Award-winnaar plant nieuw album en eigen label Team Vieze

, Ingmar Griffioen

Hef vindt zichzelf altijd de beste

State Award-winnaar plant nieuw album en eigen label Team Vieze

Ingmar Griffioen ,

Hef was vrijdagavond de grote winnaar bij de State Awards. De Rotterdammer won de prijs voor Beste Artiest, Beste Single en als BangBros (met Önder en FS Green) ook die voor Beste Groep. "Ik was zes keer genomineerd. Als je dan uiteindelijk 50% binnenhaalt, is dat wel een goed resultaat", zegt hij met gevoel voor understatement.

State Award-winnaar plant nieuw album en eigen label Team Vieze

Hef was vrijdagavond de grote winnaar bij de State Awards. De Rotterdammer won de prijs voor Beste Artiest, Beste Single en als BangBros (met Önder en FS Green) ook die voor Beste Groep. "Ik was zes keer genomineerd. Als je dan uiteindelijk 50% binnenhaalt, is dat wel een goed resultaat", zegt hij met gevoel voor understatement. Een terecht resultaat, vindt hij: "Als artiest moet je jezelf de beste vinden, als je wil presteren. Ik vind mezelf altijd de beste, op zo'n avond wordt dat bevestigd."

Niettemin vond Hef de uitreiking in zijn eigen stad best spannend. Eerst ging de award voor Beste Album naar Fresku en ook in de categorie Beste Artiest was de concurrentie groot. "Blaxtar, Fresku en Sticks waren genomineerd, allemaal grote jongens waar ik van kan verliezen." De State Awards was nogal een happening op een chique cruiseschip. "Dat was sowieso echt master. Best wel speciaal en een goede sfeer. Ik geloof dat 80% van de genomineerden er wel was." Niet iedereen hield zich aan de zwart-witte dresscode. "Ik ook niet. Eerst geld verdienen, maar na deze overwinning misschien volgend jaar wel."

De plannen voor zijn eigen label waren er al langer en beginnen nu concreet te worden. Team Vieze herbergt naast Hef: broertje Crooks, Killah Keezy (back-up mc Hef) en nieuweling Rohtjemann. Het betreft geen sublabel van Noah's Ark, het Amersfoortse label waar Hef zelf op zit, maar samenwerking is wel de bedoeling. "We gaan wel dingen samen doen. Wij gaan gewoon zoveel mogelijk muziek maken en als het af is lever ik het aan Jiggy (platenbaas Jiggy Djé, IG). Dat heb ik wel geleerd: ik moet me met muziek bezig houden en het denkwerk en de andere dingen laten we aan Jiggy over. Niet dat we vastzitten aan Noah's Ark. Dit is wel een zakenwereld, als iemand met een aanbod komt, zijn we vrij om te kijken."

Team Vieze is belangrijk voor hem. En hoe Jiggy Djé zich als rapper én platenbaas presenteert, is zeker een stimulans geweest, geeft Hef toe. "Het is wel heel tof hoe hij zijn eigen ding heeft gedaan. Over tien of vijftien jaar wil ik niet meer achter de mic staan, maar nog wel actief zijn in de muziekscene. Met het label kan ik daar vast aan bouwen." Als eerste release moet de plaat van Crooks 'droppen'. "Hij heeft nu tien tracks maar nog geen naam. Die plaat wil ik wel in de winkels leggen. Dat komt goed, er zitten veel mensen op te wachten. Ik denk dat er vraag naar is en daar draait het om: ik wil goede muziek leveren aan Nederland."

Ondertussen is de Rotterdammer met zes of zeven projecten tegelijk bezig. "Het is allemaal master, het betaalt zich toch wel uit. Ik ben bezig met mijn nieuwe plaat, met Crooks, het label, een opdracht voor de gemeente Hoogvliet en met BangBros. Het gevoel dat ik druk ben, motiveert me juist om nog harder te gaan." De volgorde is duidelijk: Hef werkt nu eerst aan zijn eigen album. "Daar heb ik nu echt de tijd voor kunnen nemen. Dat heb ik niet gedaan met Hefvermogen en dat is alsnog een succes geworden, dus ik denk dat het met Papierwerk alleen maar erger wordt." Hij heeft nu zes tracks af en denkt aan een releasedatum rond 18 maart; zijn eigen verjaardag, want dan is er alleen maar meer te vieren.

De tour met BangBros zit er op, maar daarmee is de samenwerking met Önder en FS Green nog niet voorbij. "We zijn gewoon homies, matties, maar het zijn allemaal fases. Ik ben nu druk met Team Vieze en Turk ook weer met zijn eigen ding. We bellen wel, er is geen ruzie of zo", verzekert Hef. "Maar hij woont in Amersfoort en dat is niet om de hoek. Ik wil hem wel vaker zien man, hij is gewoon mijn broer. Die tour was succesvol, dus als het goed is komt er wel een vervolg. Het zou dom zijn om het niet te doen. We hadden nu achttien shows en alle poppodia willen ons terug, dus volgende keer moeten we er meer doen."

Beroemdheid brengt voor- en nadelen met zich mee, zo merkt Hef vaak. Zo bieden meisjes zich op Twitter aan om hem te pijpen, maar ontvangt hij ook bedreigingen. "Dat is Twitter man, dat heb je niet in de hand. Ik zit nu in de positie dat zulke dingen gebeuren. Ik krijg ook tweets van: 'je wordt vanavond geschoten'." Die neemt Hef niet serieus. "Dat zijn 13-jarige jochies die niks te doen hebben. Als je echt iemand wil schieten, dan ga je dat toch niet eerst op Twitter zeggen."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam