Laura Jansen houdt WATT in de ban met haar engelenstem Laura Jansen houdt WATT in de ban met haar engelenstem

Nederland is een supertalent rijker

, Tekst: Willemijn de Koning Foto's: Marcel van Leeuwen

Laura Jansen houdt WATT in de ban met haar engelenstem

Nederland is een supertalent rijker

Tekst: Willemijn de Koning Foto's: Marcel van Leeuwen ,

Laura Jansen was weer in even in haar homeland, nederland voor een reeks concerten. Inmiddels is ze razend populair. Laura speelt met een Nederlandse band, die ze vol trots aankondigd. Het publiek houdt van deze zangeres. In Rotown laat ze horen en zien waarom.

Nederland is een supertalent rijker

'Bells', het debuutalbum van Laura Jansen, dat vorig jaar september uitkwam, was thuis natuurlijk al beluisterd. Het album is niet slecht, in tegendeel zelfs. De nummers zitten goed in elkaar en Laura heeft een goede stem. Maar het album klonk een klein beetje eentonig en kon niet echt mijn algehele aandacht vasthouden. Dus toen ik donderdagavond koers naar de Watt zette, was ik bang dat deze avond ook zeker niet mijn aandacht vast kon houden.

Het voorprogramma bevestigde mijn vermoeden: Cary Brothers zijn muzikale mannen die zeker kunnen zingen, maar van het publiek boeien is zeker niet te spreken. Totdat Laura Janssen opkomt. Ze ging vrolijk achter de vleugel zitten en begint met het prachtige nummer 'Perfect'. Met de eerste noot heeft ze het publiek al te pakken. Haar album doet Laura tekort: live hoor je pas echt hoe mooi Laura werkelijk kan zingen.

Ze stelt haar Nederlandse band voor met veel trots. En daar heeft ze alle recht toe, want de band speelt verschrikkelijk goed. Vooral voor een band die pas een maand met Laura Jansen speelt.

Ze zingt de nummers 'The End' en 'The Signal' en laat zien dat ze ook zeker met de vleugel overweg kan. Dan komt het nummer waar iedereen op gewacht heeft: Laura zingt vrolijk haar hit 'Wicked World' en daar hopt heel de zaal vrolijk bij heen en weer. Na 'Come To Me', kondigt Laura haar lievelings kinderliedje aan. Ze pakt de mini banjo erbij en hoopt dat het goed gaat. En het gaat goed: Een liedje van het koekiemonster over een koekie, heeft nog nooit zo mooi geklonken.

Als ze 'Use Somebody' zingt, hangt heel de zaal nog steeds aan haar lippen. Ik begin toch aardig te twijfelen aan welke versie ik liever hoor; die van haar of van Kings of Leon.

Na 'Aleisha' komt 'Single Girls' voorbij en ze vertelt daarbij ook hoe zij zich voelde na de breuk met haar toenmalige vriend. Laura is open en vertelt de geschiedenis en diepere betekenis bij al haar nummers. Zo ook bij het nummer Bells, dat gaat over hoe zij Nederland mist.

Dan is het laatste nummer aangebroken: 'Soljah'. Laura loopt naar achter, maar het publiek laat haar niet gaan. Ze komt terug om haar ziel bloot te leggen in het nummer 'Pretty Girl'. En het is waar wat ze vooraf heeft gezegd. Als we dit nummer horen, weten we alles over haar. En dat bevalt ons. Laura is een schitterend persoon met een prachtige stem.

Na het duet met Cary Brothers moeten we helaas toch echt afscheid van haar nemen. Na dit optreden weer iedereen dat Nederland een supertalent rijker is. Tot de volgende keer Laura.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam