Verhuizing WORM krijgt flink vorm Verhuizing WORM krijgt flink vorm

Huurcontract binnen, nog een paar vergunningen te gaan

, Fiona Fortuin

Verhuizing WORM krijgt flink vorm

Huurcontract binnen, nog een paar vergunningen te gaan

Fiona Fortuin ,

Er is nog geen precieze verhuisdatum van WORM naar het centrum van Rotterdam. Het huurcontract is al wel getekend, maar verder zijn nog niet alle vergunningen binnen. Toch krijgen de verhuisplannen al flink vorm.

Huurcontract binnen, nog een paar vergunningen te gaan

Er is nog geen precieze verhuisdatum van WORM naar het centrum van Rotterdam. Het huurcontract is al wel getekend, maar verder zijn nog niet alle vergunningen binnen. Toch krijgen de  verhuis-plannen al flink vorm. Het Instituut voor Avantgardistische Recreatie hoopt rond de jaarwisseling in het oude Fotomuseum aan de Witte de Withstraat terecht te kunnen.

Het oude Fotomuseum staat op de lijst van stedelijke monumenten. Eisen aan de verbouwing zijn strenger en maken een grootschalige verbouwing, zoals WORM voor ogen heeft, moeilijker. Zo wil de organisatie graag een zij-ingang bouwen die ver uit het pand steekt. Even leek toestemming daarvoor ver weg, toch lijkt deze er nu toch te komen.

Voor de verbouwing heeft WORM bureau 2012 Architecten aan het werk gezet, dat ook het vorige pand heeft ingericht en bekend staat om zijn duurzame aanpak. Het idee is om de concertzaal Z-vormig te maken, zodat deze straks met verplaatsbare schermen in vijf manieren is in te delen. De bar in deze ruimte komt op wieltjes te staan en zal alleen goedkope dranken serveren. In de foyer moet er een luxere bar komen, met duurdere en biologische drankjes. De kelder is gereserveerd voor een medialab, filmstudio en een geluidsstudio.

Omdat de huidige locatie langzaamaan verandert in een nieuwbouwwijk, is WORM genoodzaakt te verhuizen. “Op zich kunnen we hier nog wel een tijdje vooruit, maar de gezinnen komen wel steeds dichterbij”, merkt Joost Bult van WORM op. “Waar eerst nog achter het pand een tuin lag, staan nu huizen waar inmiddels mensen in zijn getrokken.” De kans op geluidsoverlast wordt hierdoor een stuk groter. Bult: “Tot nog toe zijn er nog geen klachten binnengekomen. Het contact met de buren is dan ook goed, en we lopen op de avonden zelf rond het pand om te controleren of het geluid niet te hard is. Maar mochten er klachten binnen komen, dan zullen we moeten besluiten minder concerten te programmeren.”

Op Twitter houdt WORM updates over de gang van zaken rondom de verhuizing.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam