Trijntje Oosterhuis: we can’t say goodbye Trijntje Oosterhuis: we can’t say goodbye

Nederlands beste zangeres bezingt de erfenis van Michael Jackson

, Tekst: Willemijn de Koning Foto's: Robert Tjalondo

Trijntje Oosterhuis: we can’t say goodbye

Nederlands beste zangeres bezingt de erfenis van Michael Jackson

Tekst: Willemijn de Koning Foto's: Robert Tjalondo ,

Trijntje bracht samen met gitarist Leonardo Amuedo begin december het album 'Never Can Say Goodbye' uit; een ode aan het repertoire van Michael Jackson. Of hoe Trijntje zelf zegt: ‘de erfenis die Michael ons allen heeft nagelaten’. Binnen een maand mocht ze de gouden plaat voor het album in handen nemen.

Nederlands beste zangeres bezingt de erfenis van Michael Jackson

Trijntje bracht samen met gitarist Leonardo Amuedo begin december het album 'Never Can Say Goodbye' uit; een ode aan het repertoire van Michael Jackson. Of hoe Trijntje zelf zegt: ‘de erfenis die Michael ons allen heeft nagelaten’. Ze nam een groot risico toen ze dit album uitbracht; een repertoire van Michael Jackson bezingen, is niet niks. Maar ze heeft de sprong gewaagd en niet zonder resultaat: binnen een maand mocht ze de gouden plaat voor het album in handen nemen.

Door dit onverwachte succes besluiten Trijntje en Leonardo een clubtour te beginnen, bestaande uit negen optredens door heel Nederland. Die clubtour trapt ze vanavond af in Watt. Deze avond belooft dus veel. Dat blijkt ook uit het publiek dat vanavond aanwezig is: alle fans zijn aanwezig. Iedereen zingt, klapt en knipt nog harder mee dan Trijntje van ze vraagt. Vooral bij klassiekers als 'Rock with you' en 'I want you back' gaat het publiek helemaal los. Dit komt niet alleen door Trijntje; Leonardo speelt deze avond bijzonder goed en ook het achtergrondkoor dat Trijntje steunt kan een aardig nootje zingen. Vooral Keith John zet ze in the spotlights: hij is speciaal uit Amerika overgevlogen om Trijntje met deze tour bij te staan. Ze zingen samen 'I'll be there,' en ik denk dat ik niet de enige ben waarbij de rillingen over mijn rug lopen.

Hierna sluit de zangeres af met de klapper van haar nieuwste album: 'Don’t Stop Till You Get Enough' / 'Working Day & Night' / 'Wanna Be Starting Something'. Reden genoeg voor een feestje dus! De zaal gaat los en dan verlaat Trijntje het podium. Na veel geroep komt Leonardo terug en daarna volgt ook Trijntje. Ze sluit af met twee mooie ballads en daarmee bewijst ze dat ze nog steeds de beste zangeres van Nederland is.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam