The Real Danger krijgt de meisjes in Exit aan het dansen met oude songs The Real Danger krijgt de meisjes in Exit aan het dansen met oude songs

Viper Cobra en Fake Boys goede opwarmers

, Tekst: Kim Raven Foto's: Dennis Wisse

The Real Danger krijgt de meisjes in Exit aan het dansen met oude songs

Viper Cobra en Fake Boys goede opwarmers

Tekst: Kim Raven Foto's: Dennis Wisse ,

Drie punkrockbands spelen op donderdag 25 maart in Exit. Viper Cobra, The Real Danger en The Fake Boys lieten horen hoe punkrock is bedoeld.

Viper Cobra en Fake Boys goede opwarmers

De opwarmers van de avond zijn niet mis. Viper Cobra noemt zichzelf op myspace ‘Punk / Psychedelic / Psychedelic’, maar ook het woord ‘hippiepunk’ valt. Dubbel ‘psychedelic’ is wat overdreven, maar hun muziek valt wel degelijk in dit hokje te plaatsen, al zit er nog steeds een beetje surf in. Of het aan het geluid ligt of aan dat de zangers hun dag niet hebben, weet ik niet. Maar de zang komt niet geheel tot zijn recht in Exit. De energie die de gemiddelde punkband heeft, mis ik en hierdoor komt het geheel nogal lafjes over. Je krijgt de neiging om de spreekwoordelijke peper in hun reet te duwen, want alleen de drummer Rudy Mr. Boogie Ross, lijkt er zin in te hebben. De gitaarrifjes zijn zeker niet standaard punk, waardoor het geheel zeker lekker in het gehoor ligt. Al met al een lekkere opwarmer voor de twee andere bands.

De middelste band is The Fake Boys. Ze komen uit de Verenigde Staten en maken volgens eigen zeggen punk/powerpop/indie. Dit is een gevalletje oordoppen nodig. Deze band is namelijk het schoolvoorbeeld van punk: ruige mannen, scheurende gitaren en slecht verstaanbare zang: The Fake Boys heeft het allemaal. De songs duren gemiddeld niet langer dan een minuut of soms twee en de energie straalt van het podium. Jammer dat de bandleden denken dat ze in Denemarken spelen: “I’m sorry, my Danish is not that good”. Ze zijn in ieder geval goed op elkaar ingespeeld en het klinkt als een geoliede punkmachine. Het geheel is een heerlijk voorprogramma voor The Real Danger.

The Real Danger speelt de release show van hun nieuwe CD/LP ‘Making Enemies’. Deze band loopt al een aantal jaren mee en dat is te zien. De eerste demo die ze als The Real Danger maken is van 2006. De bandleden weten donders goed hoe ze het publiek naar voren moeten krijgen. Zanger Michiel krijgt zelfs de meisjes aan het bewegen. De energie is duidelijk aanwezig en de hele band heeft er zin in. Ook speltechnisch zijn de bandleden goed op elkaar ingespeeld. De zang is mooi en goed verstaanbaar. Het geluid is niet zo slecht als bij de voorgaande bands, zou het dan toch niet aan het geluid liggen? De punk die The Real Danger laat horen is net niet mainstream, maar ligt wel erg lekker in het gehoor. Het is geen snoeiharde punk, maar ook geen soft gedoe. De nieuwe cd klinkt live lekker, jammer dat de bandleden ervoor kozen om vooral oude nummers te spelen, omdat in hun ogen het publiek daarop beter reageerden. Persoonlijk had ik graag meer nieuwe nummers gehoord.

 

 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam