Schattige Maria Timm charmeert Rotown Schattige Maria Timm charmeert Rotown

Deense zangeres voor vierdaagse tour in Nederland

, Tekst: Francis Pronk Foto's: KeesJan Kolb

Schattige Maria Timm charmeert Rotown

Deense zangeres voor vierdaagse tour in Nederland

Tekst: Francis Pronk Foto's: KeesJan Kolb ,

De Deense zangeres Maria Timm was eerder dit jaar op Eurosonic te bewonderen. Nu is ze terug voor een vierdaagse tour door Nederland en op 27 maart stond ze in Rotown.

Deense zangeres voor vierdaagse tour in Nederland

De Deense zangeres Maria Timm was eerder dit jaar op Eurosonic te bewonderen. Nu is ze terug voor een vierdaagse tour door Nederland en op 27 maart stond ze in Rotown. Een blond meisje met een lieflijk rood jurkje aan en een enorme basgitaar komt het podium oplopen met drie andere bandleden. Als ze ook nog een waanzinnige stem blijk te hebben, ben ik bij het eerste nummer al verkocht. Het optreden wordt swingend geopend met het nummer ‘Here Comes The Train’. Goede opener, want de voetjes gaan meteen al aardig van de vloer bij het publiek.
Opvallend is dat er veel interessante instrumenten gebruikt worden. Bij het eerste nummer komt meteen de cabasa tevoorschijn, een instrument dat bespeelt wordt door het te draaien en de kralen te verschuiven. Ook zitten er leuke effecten in de muziek, die het geheel een electro tintje meegeven  .

Het was overigens niet de eerste keer dat deze dame in Rotown stond. Ze vertelt dat ze een aantal jaren geleden ook in Rotown heeft opgetreden met de band The Broken Beats.

Bij het nummer ‘To The Top’ merk je dat het publiek in Rotown hun dansschoenen aan heeft getrokken. Het swingt de pan uit. Het nummer blijft ook erg hangen.
Ook leuk om te zien dat er vaak instrumenten wissels zijn tussen de zangeres/bassiste en de gitarist/synthesizer speler.

Het vierde nummer is een liedje opgedragen aan Nederland, zoals de zangeres het mooi zegt. ‘Tuesday and I’m Working’ wordt goed ontvangen door het publiek.
Haar single ‘Dirty Place’, wordt daarentegen nog beter ontvangen. Sommige mensen zingen zelfs mee en er wordt luid geklapt. Achter me hoor ik iemand  zeggen: “Dit nummer ken ik!”

Maria sluit af met het nummer ‘Not Enough’. Goede keuze, want het publiek kan er inderdaad niet genoeg van krijgen. Als de jongedame ook nog een gitaarsolo uit haar gitaar weet te toveren joelt het publiek en krijgt ze een groot applaus.
Uiteraard komt de band terug voor een toegift.”Off course we’ll play one more song for you guys”. De toegift is ‘No Saint’ en de gitarist springt bij de laatste noten het podium af. Wat een energie!

De vierkoppige band geeft een succesvol optreden van een uur. Het plaatje klopt helemaal: een zangeres die er in eerste instantie ietwat verlegen uitziet in haar schattige jurkje, een gitarist die tussen de nummers door een kam door zijn haren haalt op de John Travolta manier, een percussioniste met interessante instrumenten en een hele energieke drummer. Zou Lowlands 2010 er inzitten voor deze Deense band? Zo ja, gaat dat zien!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam