Brant Bjork: Behoorlijk Bijzonder in Baroeg Brant Bjork: Behoorlijk Bijzonder in Baroeg

Doorgewinterde artiest zet strakke show neer

, Tekst: Marloes Jansen Foto's: Ron van Rutten

Brant Bjork: Behoorlijk Bijzonder in Baroeg

Doorgewinterde artiest zet strakke show neer

Tekst: Marloes Jansen Foto's: Ron van Rutten ,

Er is een tijd geweest waarin het leek alsof je, om voor de volle 100 procent van stoner muziek te genieten, ook daadwerkelijk stoner moest zijn. Zowel My Sleeping Karma als headliner Brant Bjork hebben 26 maart in een niet uitverkocht maar aanzienlijk vol Baroeg bewezen dat die tijd voorbij is.

Doorgewinterde artiest zet strakke show neer

Er is een tijd geweest waarin het leek alsof je, om voor de volle 100 procent van stoner muziek te genieten, ook daadwerkelijk stoner moest zijn. Nummers die er eeuwen over deden om op gang te komen, als ze überhaupt ooit op gang kwamen, en het best te beluisteren waren als men apestoned op de bank lag. Zowel My Sleeping Karma als headliner Brant Bjork hebben 26 maart in een niet uitverkocht maar aanzienlijk vol Baroeg bewezen dat die tijd voorbij is.
 
Het duitse kwartet My Sleeping Karma mocht de avond inluiden, iets later dan gepland maar dit was waarschijnlijk mede te danken aan het feit dat de zaaldeuren pas laat open gingen. In ieder geval absoluut beter laat dan nooit, want de mannen weten van wanten. Opvallend is dat hun gehele oeuvre instrumentaal is, maar dit maakt de ervaring zeker niet minder interessant, integendeel! Speelse maar strakke baslijnen in combinatie met opzwepende drums en rauwe stoner riffs smolten met behulp van een soundboard samen tot een optreden waar menig blower de bank voor af zou komen. Een weldaad voor elk karma.
 
Het publiek was dan ook in de juiste stemming toen stonerlegende Brant Bjork van start ging. Na zijn tijd in ondere andere Kyuss en Fu Manchu is hij intussen toe aan zijn negende solo-album, dat op het punt staat uit te komen. Al deze ervaring laat zich zeker zien op het podium, want alleen een doorgewinterde artiest zet zo’n strakke show neer. Brant en z’n “Bros” zijn duidelijk perfect op elkaar ingespeeld wat leidt tot ruige stoner met een tikje funk en een knipoog naar Bjorks punkrock invloeden. Naast wat voorproefjes van het nieuwe album waren er ook genoeg oudere nummers zoals “Turn yourself on” en “Chinarosa”. Na de spetterende show werd er tijd gemaakt voor enkele toegiften, die dankbaar door het enthousiaste publiek werden ontvangen.
 
Dus, stoners, de volgende keer dat deze bands in de buurt zijn, hijs jezelf van die bank af en ga genieten. Succes gegarandeerd!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam