Dagboek van een muzikant Dagboek van een muzikant

'Rode oorbellen'

, Esther Hogervorst

Dagboek van een muzikant

'Rode oorbellen'

Esther Hogervorst ,

Ook deze maand deelt Esther Hogervorst met ons het lief en leed van haar leven als muzikant. Ze is drumster van de meiden punkrock band QueenBee en houdt voor 3voor12/Rotterdam bij wat het harde Rotterdamse muzikanten-leven zoal brengt.

'Rode oorbellen'

Het is weer mei  geweest, dat betekend vakantiegeld is binnen. Heuglijk moment altijd, ik snap nooit zo waar ik het aan verdiend heb maar ik zal niet klagen, wie houdt niet van een shit-load of extra geld op de rekening? Moeilijkere vraag is wat doen we ermee. Logisch antwoord zou zijn op vakantie gaan. Maar in de branche waar ondergetekende werkt wordt op vakantie gaan niet zo gewaardeerd. Daar komt nog een aan ongezond grenzende vliegangst bij … en niet te vergeten een aan uit de hand lopend grenzende hobby!

Juist er moet dus maar eens een investering in de band en mijn rol erin gedaan worden. Ten eerste een elektrisch drumstel en ten tweede… rode oorbellen.
Ik geloof dat ik wel eens eerder georeerd heb dat ik vind dat de meeste Nederlandse bands wel iets meer aan hun image mogen doen. Nadat ik de afgelopen dagen het Vara programma ‘De wereld draait door’ heb gevolgd, word ik nog eens gesterkt in dat idee. Staat daar een band het programma muzikaal op te fleuren (althans ze doen een poging tot) maar om nu te zeggen dat het er erg fraai uitziet… Het is gewoon een buurmeisje in haar spijkerbroek die daar voor heel Nederland lief staat te zingen. Ik geloof amper dat het mijn strot (lees toetsenbord) uitkomt maar waar is de X factor?

Ik kan me perfect vinden in de Hollandse moraal ‘Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. ’ MAAR als je op een podium staat  mag je daar wel een uitzondering op maken als je het mij vraagt.
Muziek is een zintuiglijke belevenis (als ik in een zweverige bui ben noem ik het zelfs een ervaring) , maar ik geloof niet dat de oren nu het enige zintuig zijn dat een soort van rol speelt.
Heb ik het fout? Als ik naar de onvolprezen band Sublime luister RUIK  ik nog steeds de jas van mijn eerste vriendje, als ik Simply Red hoor VOEL ik bijna weer mijn eerste hond die ik uit het asiel had geplukt waar ze de hele dag ‘I can’t stop loving you’ draaiden  (waarom ze dat deden weet ik ook niet, mochten ze het als verkooptruc gebruiken dan heeft het gewerkt want ik ben vaste klant, maar daar bewijs ik mijn punt dan ook wel weer mee…) Als ik de band Bush hoor PROEF ik weer mijn allereerste bessenjenever (waar ik natuurlijk teveel van zoop en kotsmisselijk van werd maar das een ander verhaal)… Dus ben ik van mening dat het OOG ook wat wil!

Nu kan je natuurlijk overdrijven,  glitterende flikker pakken met idem personen erin hoeft van mij ook niet maar een beetje effort in de uitstraling mag wel, wat voor image je ook hebt of wilt uitstralen. Dus geen pyjama broeken aan, beetje gel in het haar is niet verboden en in het geval van ondergetekende en compagnons lang leve de rode oorbellen.
Bij een goed concert hoort een goede performance en bij een goede performance hoort een uitstraling waar over nagedacht is…

En of het werkt voor ondergetekende en compagnons? Mijn schoonmoeder denkt van wel.
En zo als iedereen weet hebben schoonmoeders altijd gelijk!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam