College Rotterdam laat poppodium WATT vallen College Rotterdam laat poppodium WATT vallen

Reddingsplan vanmiddag afgekeurd

, Eelco Couvreur

College Rotterdam laat poppodium WATT vallen

Reddingsplan vanmiddag afgekeurd

Eelco Couvreur ,

Het doek voor het Rotterdamse poppodium WATT lijkt definitief te zijn gevallen. Het college keurde het voorgestelde reddingsplan vanmiddag af. WATT en oppositiepartij GroenLinks verzetten zich tegen het oordeel.

Reddingsplan vanmiddag afgekeurd

Vanmiddag is het eerder ingediende reddingsplan voor de Rotterdamse WATT afgekeurd door het college. Door die beslissing moet het poppodium, dat kampt met een schuld van 1,8 miljoen euro, zijn deuren sluiten. WATT en oppositiepartij GroenLinks weigeren de handdoek in de ring te gooien.

Anneke van der Linden, woordvoerster van WATT reageert: “Dit is teleurstellend. Het college heeft het besluit genomen om het eerder voorgestelde reddingsplan, dat ook in onze ogen niet haalbaar is, af te keuren. Echter, er is ook een tweede plan gepresenteerd en daar is door het college niet naar gekeken. Wij weten dat er in de gemeenteraad wel degelijk draagvlak is voor dit secundaire plan. We zullen er dan ook alles aan doen om dit plan in de raadsvergadering van aankomende donderdag op de agenda te krijgen.”

Het Rotterdamse college laat middels een persbericht weten: “Poppodium Watt kampt met een aantal samenhangende problemen. Het pand is onvoldoende geluidwerend. Watt veroorzaakt hierdoor geluidsoverlast voor omwonenden wanneer op het voor pop- en dancemuziek gewenste niveau geluid wordt geproduceerd. De eigenaar van het pand krijgt het geld voor de verbouwing echter niet bij elkaar en is er niet in geslaagd om de nodige bankgarantie te overleggen.  Naast de geluidsoverlast kampt Watt met een exploitatietekort. Om dat te verhelpen zou een extra financiële injectie vanuit de gemeente nodig zijn geweest. Nu het pand niet voor de functie van poppodium geschikt gemaakt kan worden, is een extra investering niet meer aan de orde.”

Oppositiepartij GroenLinks geeft bij monde van de woordvoerder aan zich er niet bij neer te leggen. “Wij zullen een spoeddebat aanvragen. Dit besluit betekent een verdere verschraling van het culturele landschap van Rotterdam.” GroenLinks was in de persoon van oud-wethouder Grashoff verantwoordelijk voor het reddingsplan. Datzelfde plan wordt nu afgekeurd door zijn plaatsvervangster van der Laan van de VVD.  De woordvoerder verwijt het college verkeerde politieke keuzes. “Er is blijkbaar wel 20 miljoen beschikbaar om parkeertarieven te verlagen, maar geen 2 miljoen voor een culturele instelling. Wij zijn van mening dat het van het grootste belang is dat WATT alsnog gered wordt.'

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam