Baroeg is getuige van een shockerend optreden van Genitorturers Baroeg is getuige van een shockerend optreden van Genitorturers

Exclusieve show van deze band is bruisend sex spektakel

, Tekst: Francis Pronk

Baroeg is getuige van een shockerend optreden van Genitorturers

Exclusieve show van deze band is bruisend sex spektakel

Tekst: Francis Pronk ,

Op zondagmiddag 6 juni is er een exclusieve show in de Baroeg van de Amerikaanse band Genitorturers. De band staat bekend om hun bizarre shows en hun muziek wordt 'shock rock' genoemd. Benieuwd wat voor middag het wordt in de Baroeg. Als support act heeft de band de Zweedse band One Without meegenomen.

Exclusieve show van deze band is bruisend sex spektakel

Op zondagmiddag 6 juni is er een exclusieve show in de Baroeg van de Amerikaanse band Genitorturers. De band staat bekend om hun bizarre shows en hun muziek wordt 'shock rock' genoemd. Benieuwd wat voor middag het wordt in de Baroeg. Als support act heeft de band de Zweedse band One Without meegenomen.

One Without opent de middag in een nog lege Baroeg. De zangeres heeft een shirt aan van de band August Burns Red, dus het belooft hard te worden. Het nummer waar ze mee starten, 'Sweet Relief', begint gelijk stevig. Gitarist Kenny Boufadene screamt erdoorheen en laat tegelijkertijd horen wat hij allemaal kan met zijn gitaar. Tweede gitarist Joonas Niskanen tovert ook de een na de andere gitaarsolo uit zijn gitaar. Opvallend is dat de bandleden zwart gekleed zijn en dat alleen de frontvrouw witte kleding draagt.
Het tweede nummer begint rustig, maar de drummer zorgt voor meer pit. De bandleden headbangen alsof hun leven ervan afhangt. Het nummer 'Hunger' is een track van het album dat de band in de herfst gaat uitbrengen. Baroeg krijgt vandaag alvast een voorproefje ervan. De muziek klinkt goed en de zang is mooi, maar de zangeres ziet er niet uit als een frontvrouw van een metalband. Ze beweegt te braaf op het podium en als je de muziek zou wegdenken, zou je denken dat er een top 40 zangeresje op het podium staat. Positief punt is dat de zangeres niet bang is en dat ze zelfvertrouwen uitstraalt. Nu moet ze haar plek nog zien te vinden in deze metalband.

Voordat Genitorturers begint is de zaal al aardig vol. Er zitten al mensen voor het podium om een goed plekje te bemachtigen. De band wordt verwelkomt met een luid applaus. Gitarist Eric Griffin (o.a. Murderdolls) tourt mee met de band en het is een geschenk voor de band. Deze man bespeelt zijn gitaar alsof het een lustobject is of bespeelt de gitaar hem? Zangeres Gen komt het podium op gehuld in slechts een kort politiepakje en een zweepje. Haar gaatjespanty en lange zwarte laarzen maken haar outfit compleet en het is tijd om te knallen. Het eerste nummer staat meteen als een huis en het is duidelijk dat deze band wel over een perfecte frontvrouw beschikt. Je hoort in de muziek duidelijk de invloeden terug van bands als Murderdolls en Wednesday 13. Het zweepje van frontvrouw Gen is niet de enige attribuut dat tevoorschijn komt. Bij het derde nummer komt er een fles whisky tevoorschijn en er worden enkele mensen op de eerste rij onder gespuugd. Ook komt er een duivel het podium op, die er voor zorgt dat het na drie nummers al een spektakel is om naar te kijken. Van verkleedpartijtjes is Gen niet vies. Ze komt even later het podium op gehuld in een lange zwarte cape en ze heeft een heksenneus om haar nek hangen. Er komt een meisje tevoorschijn met twee staartjes in de haren en een schooloutfit. Ze heeft een Holy Bible in haar handen en moet een heel onschuldig meisje voorstellen. Het meisje verdwijnt onder de cape van Gen en krijgt een soort gasmasker op, zodat ze in een totaal andere wereld terecht komt. De bijbel wordt afgepakt en het meisje wordt de sexslaaf van Gen. Dit tafereel gebeurt allemaal terwijl de frontvrouw vrolijk doorzingt.
Onder de zwarte cape heeft Gen een pak aan waar een soort tentakels aanzitten. Het ziet er allemaal erg spectaculair uit. Ondertussen acteert het meisje op de achtergrond nog steeds verder, het is net een film.
Na het brave schoolmeisje kwam er iemand het podium op gehuld in sluiers. Bij de cover van Blondies' 'Touch Myself' werd de zangeres niet te zuinig betast door het sluiermeisje.
Uiteraard verlaat de band het podium niet zonder een aantal toegiften. Gitarist Eric Griffin doet een gitaarsolo en de bandleden komen een voor een het podium weer op. Bij het nummer 'Sin City' gaat het los en de zangeres heeft weer een verkleedpartijtje achter de rug. Deze keer heeft ze een rode mantel aan, wat blijkbaar een circusoutfit moet voorstellen. In haar corset zit een revolver verstopt en ze haalt een voorbinddildo tevoorschijn, die door iemand uit het publiek wordt omgedaan. Tijdens het zingen wordt het ondergespoten met slagroom en een aantal mensen op de voorste rij zijn het slachtoffer. Om de show nog helemaal af te maken pakt zangeres Gen een vrouw uit het publiek van achteren, wat een grote shock veroorzaakt bij het publiek. Zo hebben ze de show extremer dan extreem afgesloten en de woorden 'what the fuck' stonden op repeat bij het geshockeerde publiek.

Dit was misschien wel hét optreden van de Baroeg dit jaar. Een extreme show, dat was het zeker. Vooral het einde was nogal heftig. De muziek is erg aangenaam en de show eromheen is alsof je naar het circus gaat, met 10 schepjes erbovenop.
Jammer genoeg was het niet vol in de Baroeg, door de late boeking. Dit was sowieso een optreden waar nog veel over nagepraat zal worden. In vergelijking met een Genitorturers show is een Rammstein show een poppenkast.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam