TinyMusic in de achtertuin; exclusief en sfeervol

Gerhardt Heusinkveldt, Boston Tea party en Mark Ritsema zorgen voor verrassende avond

Tekst & foto's: Patricia de Jong ,

Een warm ontvangst in de achtertuin van Eva, wonend in een dijkhuisje aan de Charloisse Lagedijk.
Vanavond zal daar de 6e editie van TinyMusic plaatsvinden.

Gerhardt Heusinkveldt, Boston Tea party en Mark Ritsema zorgen voor verrassende avond

Een warm ontvangst in de achtertuin van Eva, wonend in een dijkhuisje aan de Charloisse Lagedijk.
Vanavond zal daar de 6e editie van TinyMusic plaatsvinden.
Er heerst een gezellige sfeer, de bbq brandt, mensen druppelen via het tuinhek binnen. De tuin loopt schuin af met beneden een overdekt hoekje met banken en vrolijke tierelantijntjes.
Het huis, iets hoger gelegen, staat het keukenraam open met een nieuwgierige boxer, die zijn tuin ziet vol lopen met allerlei mensen. Ik plof samen met een vriend op de bank neer met naast ons een mooi konijnenparadijs.

Dan wordt de eerste singer-songwriter Gerhardt Heusinkveld aangekondigd door organisator Maurice Dielemans.
Gerhardt Heusinkveldt brengt ontspannen zijn eigen liedjes ten gehore, staande in het licht van de ondergaande zon. De zanger-gitarist is bekend van Skinnerbox en Beans and Fatback, waarmee hij o.a. in De Wereld Draait Door te zien was en recent op Metropolis staat. Als verrassing zingt Lori McKenzie een nummertje mee.
 
Na een half uur is er een kleine pauze. Even snel een drankje grabbelen uit de met water gevulde ton.
Dan begint het Belgische duo de Boston Tea party. Op het oog een verlegen uitziend duo, maar als ze beginnen te spelen, springt de energie ervan af. Een jonge meid met een paar Flamenco schoenen stampend op haar zelfgemaakte 'stampdoos',oftewel een homemade stompbox, die fungeert als bas. In haar hand een drumstokje slaande op tom en bekken. Haar partner staat naast haar te zwieren met een overstuurde akoustische gitaar. Deze twee liefjes brengen gestoorde noisepop ten gehore met enkel hun stemmen, stompbox en gitaar.
 
Mark Ritsema sluit de avond af met een exclusieve soloset. In de jaren ’80 was Ritsema de voorman van cultbands als Spasmodique en Cobraz. Tegenwoordig speelt hij met Raskolnikov en solo, zoals bij TinyMusic dus, als de Nightporter.

Iedereen wordt gepakt door zijn stem en is muisstil. 'Burnt out Moon' is nog steeds mijn favoriet. Hij zingt dit op een prachtige wijze, ondersteund door zijn subtiele gitaarspel, kippenvel! Achter hem zie ik een aantal paarden met een veulen door de wei galopperen en hoor je honden hijgen tijdens de muziek. Dit geeft een aparte sfeer. De zon is onder en Mark sluit deze prachtige avond af met zijn zwoele stem. 

Bedankt voor de gastvrijheid en unieke avond in een tuin van een onbekende. Ben benieuwd waar TinyMusic 7 zal plaatsvinden. Deze avonden zijn in ieder geval een aanrader!