Metropolis 2010 interview: Babylon Circus Metropolis 2010 interview: Babylon Circus

“Er is altijd een gitaar in de buurt”

, Tekst: Marin van Campen Foto: Marcel van Leeuwen

Metropolis 2010 interview: Babylon Circus

“Er is altijd een gitaar in de buurt”

Tekst: Marin van Campen Foto: Marcel van Leeuwen ,

Een optreden van de Franse band Babylon Circus staat garant voor een feestje. Het negental uit Lyon brengt een mix van ska, gipsy, reggae en meer, op z’n Frans. Na het uitzinnigeoptreden op Metropolis spreekt 3VOOR12/Rotterdam met zanger David Baruchel.

“Er is altijd een gitaar in de buurt”

Een optreden van de Franse band Babylon Circus staat garant voor een feestje. Het negental uit Lyon brengt een mix van ska, gipsy, reggae en meer, op z’n Frans. Na het uitzinnige optreden op Metropolis spreekt 3VOOR12/Rotterdam met zanger David Baruchel.

Hebben jullie nog iets van de Tour de France, die dit weekend in Rotterdam is, meegekregen? “Nee, we zijn pas twee uur voor ons optreden aangekomen. Ik vind het wel een beetje apart dat de Tour de France in Rotterdam is. Maar ja, het is in ieder geval in Europa.”

Hoe bevalt het hier op Metropolis en in Rotterdam” “Ja, maar dit is niet ons eerste optreden in Rotterdam hoor. We hebben hier voornamelijk op grote feesten gespeeld met vooral zeer gemêleerde toeschouwers. Wij houden wel van een gemengd publiek. Het inspireert ons en geeft ons veel plezier en energie om onze muziek te laten horen.”

Veel acts zijn in de loop der jaren, na hun optreden op Metropolis, doorgebroken bij het grote(re) publiek in Nederland. Wat verwachten jullie hier zelf van? “Zoiets weet je niet van te voren. Het is altijd een verrassing en dat moet het ook zijn. Als wij het podium opgaan doen we altijd alsof het de eerste keer is. Een optreden moet geen automatisme worden en bovendien weet je nooit wat er de volgende dag gaat gebeuren. Op deze manier houden wij ons enthousiasme. Het is alsof je iedere keer weer een nieuwe liefde ontmoet. We willen onze muziek delen, waardoor het publiek onderdeel van de show wordt.”

Hebben jullie nog een leuk nieuwtje te vertellen? “We zijn al meer dan een jaar over de hele wereld aan het touren. Tijdens het reizen werken we altijd aan nieuw materiaal. Om hier uiteindelijk een nieuw album van te kunnen maken, nemen we in de herfst een korte pauze. We willen blijven werken. Daarom is er ook altijd een gitaar in de buurt waarop we nieuwe ideeën uit kunnen proberen. Ik weet nog niet wanneer de nieuwe plaat uit zal komen dus je zult nog even geduld moeten hebben.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam