Face Tomorrow vindt nieuwe gitarist Face Tomorrow vindt nieuwe gitarist

Ralf Mastwijk ook al betrokken bij schrijfproces nieuw album

, Fiona Fortuin

Face Tomorrow vindt nieuwe gitarist

Ralf Mastwijk ook al betrokken bij schrijfproces nieuw album

Fiona Fortuin ,

Ralf Mastwijk is de nieuwe gitarist van Face Tomorrow. Hij vervangt Marc Nolte die in september 2009 vertrok. Mastwijk is een goede vriend van de band. "Natuurlijk was het alsnog aftasten of het muzikaal ook zou klikken. Maar na een paar keer samen spelen, vertelden ze me dat het al logisch was dat ik er stond."

Ralf Mastwijk ook al betrokken bij schrijfproces nieuw album

Even leek het einde van de Rotterdamse band Face Tomorrow nabij. Gitarist Marc Nolte vertrok in september 2009 om zich volledig op zijn werk als fotograaf te kunnen richten. Gelijktijdig was te zien in het tv-programma 'Wie is Di-Rect?' hoe zanger Jelle Schrooten een gooi deed naar de vacante plek in de Haagse band.

De rust keerde echter al snel terug. Ondanks Schrooten door mocht naar de volgende ronde, trok hij zich terug uit het programma. Nolte bleef bij zijn besluit, voor hem moest een vervanger worden gezocht. Die is nu gevonden in Ralf Mastwijk, ook Rotterdammer en goede vriend van de band.

Mastwijk speelde eerder samen met Face Tomorrow bassist Tijs in de band Legends In Our Minds. Nadat deze band in 2006 stopte, richtte Mastwijk zich op het singer-songwriterschap. Af en toe trad hij onder eigen naam op, onder meer als voorprogramma van Face Tomorrow. "De afgelopen vier jaar heb ik in mijn eentje liedjes geschreven met akoestische gitaar. Maar ik heb weer zin om te rocken, de band komt als geroepen."

"De band is ooit begonnen door vijf gasten met het idee als vriendengroep muziek te maken", gaat hij verder. "Dat idee en gevoel blijft in stand. Natuurlijk was het alsnog aftasten of het muzikaal ook zou klikken. Maar na een paar keer samen spelen, vertelden ze me dat het al logisch was dat ik er stond."

Inmiddels doet Mastwijk alweer twee maanden mee in de oefenruimte en is vanaf het begin betrokken bij het schrijfproces voor een nieuwe plaat. "Toen ik erbij kwam, waren er al iets van twintig schetsen waarvan er al een flink aantal af zijn. Maar we zijn ook opnieuw begonnen met schrijven, daar willen we zeker de komende maanden nog mee doorgaan."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam