Face Tomorrow neemt afscheid van gitarist Marc Nolte in stomende basement Face Tomorrow neemt afscheid van gitarist Marc Nolte in stomende basement

en introduceert vervanger Ralph tijdens de toegift

, Tekst: Davey Hoppema Foto's: Marcel van Leeuwen

Face Tomorrow neemt afscheid van gitarist Marc Nolte in stomende basement

en introduceert vervanger Ralph tijdens de toegift

Tekst: Davey Hoppema Foto's: Marcel van Leeuwen ,

In een stomende basement heeft Face Tomorrow vrijdagavond in Watt afscheid genomen van gitarist Marc Nolte. Na ruim twaalf jaar toewijding, gaat hij zich richten op een carrière fotografie en “nieuwe muzikale uitdagingen”.

en introduceert vervanger Ralph tijdens de toegift

In een stomende basement heeft Face Tomorrow vrijdagavond in Watt afscheid genomen van gitarist Marc  Nolte. Na ruim twaalf jaar toewijding, gaat hij zich richten op een carrière fotografie en “nieuwe muzikale uitdagingen”.

Met een playlist bestaande uit Marc's favoriete nummers, bouwde de gelouterde muzikanten de spanning gedurende de avond als vanouds op. Om in het laatste toegift  van de ‘In the Dark Tour’ af te sluiten in de nieuwe samenstelling. Met verse aanwinst, gitarist Ralph.

Als opwarmers heeft Face Tomorrow deze avond de Groningse punkindieformatie Ravens en het Belgische The Sedan Vault uitgenodigd. Vooral de laatste heren maken er een haast baanbrekend optreden van. Met experimentele geluidseffecten trakteren ze de zaal op een gevarieerde liveshow. Soms heeft het wat weg van de Prodigy, dan weer raken ze een gevoelige rocksnaar. Al ritmisch schokkend over het podium steken de Belgische rockers het vlammetje voor Face Tomorrow aan. Na een dankwoordje van de Belgische excentriekelingen is het tijd voor de Rotterdamse hardcoreindiepunkrockband.

 “Mijn laatste keer Face Tomorrow”.  Met die woorden kondigt Nolte zijn band voor de allerlaatste keer aan.  Met klassiekers als ‘Back to the starting line’ en ‘Worth the wait’ spelen de mannen de uitverkochte kelder van Watt plat. Een fijn benauwend gevoel raast door de massa naarmate het optreden vordert. De opgebouwde spanning komt tot een hoogtepunt tijdens gouwe ouwe ‘Sign up’. De band deint over het podium en de fundering van Watt schudt op zijn grondvesten. De energie van de muzikanten slaat over op de toeschouwers en al pogoënd gaat het dak er af.  

De Belgische jongens van The Sedan Vault steken voor de tweede maal deze avond een vlam aan, door er een crowdsurf uit te gooien. Marc volgt hen voorbeeld, en zwemt op het gekletter van zijn eigen Face Tomorrow over het publiek. Dan slaat hij de laatste akkoorden op zijn snaarinstrument aan en kondigt hijzelf het toegift aan. Zonder hemzelf, maar met de nieuwe gitarist Ralph.
Als vrienden, maar op Marc's verzoek, zonder al te veel emotie op te willen roepen, gaan de mannen uit elkaar. “Laat het een nieuw begin zijn”, verkondigd een tevreden Nolte. En zo komt een spetterend saamhorige avond in een stomende basement waardig ten einde.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam