Dagboek van een muzikant Dagboek van een muzikant

"Audities"

, Tekst: Esther Hogervorst

Dagboek van een muzikant

"Audities"

Tekst: Esther Hogervorst ,

Ook deze maand deelt Esther Hogervorst met ons het lief en leed van haar leven als muzikant. Ze is drumster van de meiden punkrock band QueenBee en houdt voor 3voor12/Rotterdam bij wat het harde Rotterdamse muzikanten-leven zoal brengt.

"Audities"

Onderwijl oefent ondergetekende gestaag door met band. Nieuwe optredens, nieuwe bassiste, nieuwe cd, genoeg te doen!

Terug kijkend zijn die audities wel  grappig geweest. Bij tijd en wijle een verzoeking maar toch.  Het is altijd maar de vraag wat je gaat treffen.
Toen ik een klein ik-je was heb ik ook ooit wel eens op advertenties gereageerd. Het prikbord in het oude Waterfront was een goede plaats om een nieuwe band te scoren.
Met het forum van muziekwinkel Feedback heb ik minder goede ervaringen…

Zo kwam ik ooit in een oefenruimte terecht met twee qua postuur en onderkin-grootte Andre Hazes klonen. Ze waren best aardig hoor, daar niet van maar LELIJK en OUD! Nu is dat ook nog wel te overzien, als je het maar naar je zin hebt, maar de gasten kenden maar twee akkoorden en zelfs die speelden ze niet helemaal zuiver. Drie uur kan lang duren.
Toen ik vriendelijk bedankte voor de eer (via de mail, held dat ik ben)  vonden ze het erg jammer. Een van hen heeft me nog maandenlang mails gestuurd met een boel chit-chat en plaatjes van kikkers. Nee, die vatte ik ook niet…

Of die keer dat ik als lief klein meisje zou gaan drummen in een ‘rockband’. Kom de oefenruimte binnen en er staan 4 boomlange post-pubers in zwarte gewaden en met zwart gelakte nagels en lippen (over overige lichaamsdelen en hun kleur wil ik niet eens nadenken!). Wat ze speelden? Nou geen rock of iets wat erop leek. Ik had eigenlijk de link zwarte kleding, metal al gelegd toen de gitarist me verraste door de eerste akkoorden van ‘Complicated’ te spelen… Ja hoor, mannen in een jurk die Avril Lavigne covers spelen. Ook tolerantie kent zijn grenzen.

Nee als je een leuke band zoekt is mijns inziens toeval, wat kennissen en mond-op-mond reclame de beste manier om deze te vinden. Beats kikkers in je mailbox!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam