Eerste editie tinyMusic groot succes Eerste editie tinyMusic groot succes

Intieme avond met drie totaal verschillende singer/songwriters

, Foto's: Daniël Baggerman Tekst: Marin van Campen

Eerste editie tinyMusic groot succes

Intieme avond met drie totaal verschillende singer/songwriters

Foto's: Daniël Baggerman Tekst: Marin van Campen ,

Eén van de nieuwste muziekinitiatieven in Rotterdam is tinyMusic. Afgelopen vrijdag vond de allereerste editie van dit terugkerende evenement plaats. 3VOOR12 Rotterdam toog naar een huiskamer op Zuid om alles van dichtbij te aanschouwen.

Intieme avond met drie totaal verschillende singer/songwriters

Daniel Oliveira Prins heeft de woonkamer van zijn antikraakwoning op Zuid beschikbaar gesteld voor de allereerste editie van tinyMusic. Langzaam loopt het huis vol en we tellen zo’n 30 aanwezigen, een volle en gezellige boel. Het concept van hedenavond heeft veel weg van Live In Your Livingroom, maar tinyMusic wil het hier niet bij laten. In de toekomst zullen ook andere locaties aangedaan worden.

De eer om de avond af te trappen gaat naar Jory Martens. De voorman van de band Mood O vertelt dat hij al de gehele dag zenuwachtig is voor dit optreden. Het publiek leeft met hem mee, maar dat neemt de nervositeit niet direct weg. De gitaar van Jory lijkt er ook niet helemaal bij te zijn, want deze moet geregeld gestemd worden. Na een aantal rustige nummers eindigt Martens met een iets stevigere song. Ondanks de zenuwen heeft Jory Martens toch een leuk optreden neergezet.

Na een korte pauze wordt het volgende half uur ingevuld door Tamara Woestenburg (The Parents). De gitaar van deze artieste is in het begin ook even ontstemd, het lijkt wel in de lucht te zitten. In tegenstelling tot haar voorganger gaat Tamara erbij zitten. Ook in stijl is de blondine anders dan Martens. Woestenburg wisselt kalme nummers af met pittige songs. De toehoorders worden bij één nummer door de zangeres gesommeerd mee te zingen. Aanvankelijk blijft het stil in de woonkamer, maar na een extra aansporing van de enige vrouwelijke performer van deze avond doet het overgrote deel van de aanwezigen toch mee. Voor haar laatste liedje gaat de gitaar aan de kant en staat Tamara op. Slechts onder begeleiding van haar eigen voeten, die de maat aangeven, zingt Woestenburg met haar prachtige en krachtige stem a capella haar slotlied.

Bart Hoevenaars mag als Sir Ian de avond afsluiten. Vanzelfsprekend brengt hij voornamelijk materiaal van zijn onlangs verschenen album 'Apathology' ten gehore. Net als Bob Dylan zit Sir Ian volledig in zichzelf gekeerd zijn muziek te spelen. Gelukkig kijkt en spreekt Hoevenaars tussen de nummers door wel zijn publiek aan. Achteraf vertelt de zanger dat hij zich op deze manier het beste kan concentreren. De voormalig voorman van Mono is duidelijk de meest ervaren artiest van deze avond en zet de tracks van zijn plaat eenvoudig om naar de akoestische setting. Met een stem die neigt naar Neil Young weet hij het publiek voor zich te winnen. Na het optreden weet Sir Ian ook nog een aardig stapeltje cd’s te verkopen aan de aanwezigen.

De mensen achter tinyMusic, Maurice Dielemans en Stéphan Lam, kunnen tevreden terugkijken op het uitverkochte debuut van hun geesteskind. De volgende editie vindt plaats op 26 maart en dan kan men genieten van de muzikale kwaliteiten van MooCH Inc. en Crappydog.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam