Tips van de week

3voor12 Rotterdam & Drechtsteden bevelen aan

Redactie 3voor12 Rotterdam/Drechtsteden ,

Ook deze week hebben we weer de leukste concerten en evenementen geselecteerd.

3voor12 Rotterdam & Drechtsteden bevelen aan

Ollie Q & The Deep Six en dj dr. Bird

De Rotterdamse skasensatie Ollie Q & The Deep Six is een heuse must see. De bandleden zijn afkomstig uit de Rootterdam Sk a Jazz Foundation, maar met een kleine groep is hetvolgens de bandleden makkelijker om de diepte in te gaan. Het resultaat is een exotische mix van ska, calypso, jazz, rocksteady, latin & soul, die deze band een uniek geluid geeft.

Vrijdag 10 december, Poortgebouw 


Ghalia Benali

In het kader van werelds & jazz treedt de Belgisch/Tunesische zangeres Ghalia benali op in de Kunstkerk te Dordrecht. In 2010 bracht ze een album uit, een ontmoeting  met Oum Kalthoum. In deze voorstelling probeert ze de liedjes van deze Egyptische diva tot leven brengen. Het programma bestaat verder uit liedjes uit de voorstelling Romeo & Leila, een opeenvolging van scenes, liedjes en dans.

Zaterdag 11 december, Kunstkerk DordrechtThe Ex

The Ex is een band die al bijna dertig jaar muziek maakt en de wereld is overgetourd. Hun muziekstijl laat zich omschrijven als een mix van noise, rock, jazz, improvisatie en roots, ook wel “ex-music” genoemd. De stijlen zijn namelijk moeiteloos in elkaar verweven en dat levert bijzondere ritmes en fijne, ietwat ironische teksten op.

Zaterdag  11 december, ExitMusic Matter Award

Zondag 12 december wordt voor de vierde keer de Music Matters Award uitgereikt. De winnaar is een jaar lang muziekambassadeur van Rotterdam en wint een bedrag van € 15.000,--. Sabrina Starke en Ntjamrosie hebben deze award al gewonnen. Dit jaar nemen Ming’s Pretty Heroes, Furlan Williams, Maria Fernández Álvarez, Hüseyin Badilli, MC Esperazah, Charanga 214, Nanda Akkerman, Giorgio, D-Luzion, Faisal Abarkan, HarMoney Music, Yorlenie Delgado Faria het tegen elkaar op.

Zondag 12 december, WMDCLucky Fonz & De Felle Kleuren (met Eefje)

Neerlands troubadour Lucky Fonz heeft een nieuw album gemaakt, dat uitkomt op het TopNotch label. Met het liedje, ‘Ik Heb Een Meisje’ wist hij al menig hart te veroveren en nu is het de beurt aan Rotterdam om van de fijne liedjes van Otto te gaan genieten. Singer songwriter Eefje zal de avond openen.

Zondag 12 december, Rotown