The Secret Love Parade en Lola Kite gaan hard in Rotown

De uitspringer van vanavond is overduidelijk Lola Kite

Tekst: Francis Pronk Foto's: Donald F. Houtgraaf ,

Op een koude decemberavond hebben een handjevol mensen de sneeuw getrotseerd om naar Rotown te komen. Het is wel eens drukker geweest in Rotown, maar gelukkig komen er langzamerhand meer mensen. Vandaag staan er drie bands op het programma: The Secret Love Parade, Lola Kite & Palmbomen.

De uitspringer van vanavond is overduidelijk Lola Kite

De eerste band die aan zet is is de Amsterdamse formatie The Secret Love Parade. Dit duo bestaat uit Janna Coomans op zang/gitaar en Aino Vehmasto op de toetsen. Dit duo wordt versterkt door Anneke Nieuwdorp op synths. Ze maken dromerige popliedjes waar je kan wegzwijmelen. De vraag is of het publiek in Rotown voldoende geduld heeft om naar deze rustige popliedjes te luisteren. Er is helaas veel geroezemoes in de zaal, waardoor het lastig is om de teksten te verstaan. De liedjes hebben wel potentie. 'Free At Last' en 'Plastic is Plastic' zijn goede smaakmakers, alleen zou de band beter tot zijn recht komen op een intiemere locatie. 'Plastic is Plastic' staat niet op hun gelijknamige plaat die in 2009 verscheen. Hopelijk is dit een voorproefje voor de volgende plaat, want dit nummer ligt goed in het gehoor. Het laatste nummer van de set is in vergelijkbaar met de andere liedjes erg dansbaar en de synths spelen een grote rol. Dit is het eerste optreden van hun tour met Lola Kite. In 2011 gaat de tour verder en komen ze langs vele locaties in het land.

De tweede bands van deze avond is het trio Lola Kite. Zij stonden dit jaar op Noorderslag en hebben daarna o.a. single 'Different Story' uitgebracht, maar er moeten nog veel mensen kennismaken met deze band. Daarom doen zij het in 2011 dunnetjes over op Noorderslag en komen ze met hun debuutplaat 'Lights' op de proppen. Dit is het eerste optreden van Lola Kite in Rotterdam en iedereen die de band nog niet kent kan kennis maken met de vrolijke, aanstekelijke en dansbare nummers. Ze openen de set met 'Someone OK'. Bam, ze laten meteen horen dat ze 'in da house zijn' en Rotown stroomt gelukkig wat voller qua publiek. 'Rainbow At Night' is typisch zo'n nummer die je de hele avond in je hoofd houdt als je niet oppast. Er komen verschillende instrumenten voorbij zoals synhts, floortom, gitaar/bas. Waarom zou je gitaar spelen met een plectrum als je ook een strijkstok binnen handbereik hebt? Bassist Jasper Verhulst speelt zelfs op een sitar, wat je zelden ziet bij een optreden. Uiteraard klinkt eerste single 'Different Story' ook door de zaal gevolgd door de nieuwe single 'Everything's Better '. De clip van 'Everything's Better ' komt binnenkort uit, dus houd de Facebook pagina van deze mannen in de gaten (http://www.facebook.com/pages/Lola-Kite/). Lola Kite is erg variërend qua instrumenten en qua sound blijven ze hangen in de synthpop hoek (wat absoluut geen straf is). Lola Kite is heet, dansbaar en erg catchy; oftewel: houd deze band in de gaten in 2011.

De act die de avond af zou sluiten is Palmbomen. Na een lange tijd ombouwen wordt er helaas gemeld dat het optreden niet door kan gaan in verband met technische problemen. De Moog Voyager was helaas stuk en zonder dit instrument geen Palmbomen. Er is wel belooft dat Palmbomen in 2011 terugkomt, dus hopelijk is alles dan in orde. Jammer van Palmbomen, maar het was toch een te gekke avond in Rotown met The Secret Love Parade en Lola Kite.